Az elsősegély vizsga mennyire nehéz?
Így van, csak azokat buktatják meg, akinek tényleg halvány fogalma sincs.
Olvasd el jól a szituációs feladatokat.
-először átgondolod, hogy hol is történt helyileg a sérülés, kell-e helyszínt biztosítani
-fel kell ismerni, hogy mi lehet a sérülés (vérzések fajtáji, mérgezés, idegentest, törés)
-a szövegből kiderül, hogy eszméletlen a sérült vagy nem, ezt is mondjad
-kell-e az ellátáshoz segítő, mentőt kell-e hívni
-hogyan tudod úgy ellátni, hogy nagyobb bajt ne okozzál a sérültnek, mint amiben van, esetleg még segítsen is rajta.
Szia! Tudom, már megvagy, de hátha más, erre tévedőnek segít!
Nem kell félni. Vicc az egész... :)
Nekünk egy helyi mentős srác tartott a 4 alkalomból 3-at, így szerencsére profi és alapos kiképzést kaptunk. A vizsgán csak az eszméletlen beteg vizsgálatát, és az újraélesztést kellett bemutatni. Aztán húztunk tételt. Egy szituáció volt rajta. Én a Heimlich féle műfogást húztam, gyermeken alkalmazva, aki lenyelt egy Legot, utána a sapkakötést kellett volna bemutatni, de azt nem kérte, lehet, hogy azért mert az előbbit tudtam. Amúgy azt mondta, hogy utálja a sapkakötést, és amúgy nyáron nem is kell sapka... :D Jófej bácsi volt. Szerintem aznap mindenki átment...
Nálunk így is volt aki megbukott. :D
Húztam 2 tételt, elmondtam a kulcsszavakat, oké. Mondta mutassam be a mellkaskompressziót. Pumpáltam ötöt már mondta is, hogy elég. Nem kell félni, ha van egy kevés józan eszed és nem ártasz a sebesültnek átengednek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!