Elsősegély vizsga-újraélesztés?
Jogsihoz kell elsősegély vizsgát tennem.
Van egy könyvem,de lehet be fogok iratkozni is a tanfolyamra,biztos,ami biztos.
Viszont a következő jutott eszembe,bocsánat,ha nagyon hülye kérdés.
Kötelező feladat ugye az oldalfekvés mellett az újraélesztés.Na most gondolom ott van egy baba/bábu.Nyilvánvalóan lélegeztetni kell,ilyenkor az aznapi 300x vizsgázó szájával érintkezik ez a baba?
Lehet,hogy hülye kérdés,de tényleg érdekel,mert eléggé higiéniátlannak találom
Mondjuk ez elég gáz,mert egy zsepin/gézlapon keresztül simán átmegy a nyál.
Lehet hülyeség,de soógorom állítja,hogy ő egy ilyen alkalmával szedett össze egy strepttoccocus fertőzést,ami alig tudtak neki,mandulaműtét nélkül kikezelni
Nem egy rétegben van ott a gézlap sem, hanem többszörösen összehajtva. Még nem hallottam, hogy valaki is így szedett volna össze akármilyen nyavalyát. De nem kizárt, mindenre van esély (erre is, kb. 0,0001%).
De szerintem ha aggódsz emiatt, akkor vigyél magaddal egy törlőkendőt meg valami fertőtlenítőt és előtte töröld le. Megtiltani nem fogják, maximum furcsán fognak nézni.
Köszönöm!
Sajnos kissé aggódok,mert észrevettem,hogy fokozott hajlamom van összeszedni apróbb-nagyobb szájproblémákat nekem is(pl.büfében,karácsonyi vásárolt vásárolt tea,bor,étterem stb után már többször előfordult,hogy apróbb fekélyek jöttek ki a számban,vagy begyulladt a torkom,konzultáltam már erről fül-orr-gégésszel,aki mondta,hogy vannak emberek,akiknek fokozott az ilyen hajlamuk,nem nagyon tudok mit tenni,mint megelőzni.Nos,és belegondoltam,hogy egy ilyen vizsgán egy nap vannak több százan,és milyen baciállomány lehet azon a bábun..,amit egy kis géz vagy papírzsepi tuti nem fog fel..
Lehet nevetséges vki számára,amit megértek,de nekem tényleg problémát okoz ez.
Lehet viszek magammal egy ilyen kicsi kézfertőtlenítő gélt,amit dm-ben árulnak és azzal letörlöm.Az legyen a legnagyobb bajom,hogy furcsán néznek,amúgy is eü-i személyzet,nem?:)
Nem smárolni kell a próba babával, hanem levegőt bele fújni, azt is gézlapon keresztül, így gyakorlatilag kizárt, hogy valami nyavalyát össze szedj.
Ezért is jó a tanfolyam, mert ott is lesz próba baba, lehetőség lesz gyakorolni az újra élesztést, ha kétségeid támadnak, vagy kérdéseid lesznek tudsz kérdezni az előadótól.
Orrába fogsz fújni a bábunak, nem a szájába, bár ez esetben a lényegen nem változtat (csak egy kis megjegyzés)
A kérdésre: Nálunk tanfolyamon az oktató minden egyes alkalommal befújta fertőtlenítővel a bábu orra-szája környékét és letörölte, sőt még ha csak kézzel hozzáért, mert a fogást mutatta, még akkor is. Úgy gondolom hogy ez nem elvárható, hanem egyenesen kötelező lenne! Párszor a gézlapon keresztül(!) éreztem a fertőtlenítőt, de inkább az mint más nyála (ugyanis akaratlanul is, ha valakinek épp nincs kiszáradva a szája, bizony odakerül)
Beszéltem a Vöröskereszttel.
Azt mondták,hogy minden tanfolyamon és vizsgahelyen kötelező lennie fertőtlenítő soraynek,és ezt fel is kell ajánlani a vizsgázónak.
De ha úgy gondolom akkor lehet vinni a saját ferőtlenítőmet és azzal is le lehet fújni.
Szóval szerintem viszem majd azt a kicsi dm-ben kapható kézfertőlenítő változatot aztán ha nincsen a helyszínen vagy nem rakják ki azzal áttörlöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!