Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Jobbkéz szabály vasúti átjáró...

Pongrácz Gergely kérdése:

Jobbkéz szabály vasúti átjáró közelében nem veszélyes?

Figyelt kérdés
Ma mentem át egy olyan vasúti átjáron ahol azonnal az átjáró után volt egy egyenrangú kereszteződés és jobbról jött egy jármű amelynek majdnem neki mentem, mert volt egy furcsa érzésem hogy elsőbbségem van, de nem volt. Mi van ha megadom, feltorlódik a sor és jön egy vonat? Ez nem veszélyes így? Az áthaladó járműnek tilos akadályoznia az áthaladást de így megtörténhet okvetlenül.

2019. júl. 4. 20:27
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
8-as, de, az elmúlt 10 évből minimum tudok egy esetet, amikor a budapesti Cinkotai úton torlódás miatt nem tudott az átjáróból kihajtani egy autós és otthagyta a fogát sajnos.
2019. júl. 6. 02:03
 12/15 anonim ***** válasza:

Az meg hogy történt? Legalább fél perc eltelik a tilos jelzés, és a vonat megérkezése között, ennyi idő alatt ki kell tudni szállni, vagy tolatni, vagy bármit.

Inkább töröm össze a saját kocsit és két másikat kimenekülés közben (ha már nincs idő kiszállni), mint hogy tétlenül ott maradjak

2019. júl. 6. 09:40
 13/15 anonim ***** válasza:

#11: Tehát a balesetet szenvedett autós nem tartotta be a szabályokat...

2019. júl. 6. 15:34
 14/15 eddiboy ***** válasza:
Valóban nem tartotta be a KRESZ-t. Csakhogy valószínűleg nem mindenki olyan figyelemes, hogy 4 vágányos átjárónál is megvárja, hogy szabad hely legyen a túloldalon, hanem halad a forgalomnal, mint ahogy a belinkelt Google utcaképen is látszik, a busz után sorban mennek át az autók, van, amikor 3 is egyszerre a síneken van. Valószínűleg ilyen esetben le is dudálnábak, hogy miért álltam meg a nyitott sorompónál, pedig szabály szerint tényleg azt kellene csinálni.
2019. júl. 7. 06:16
 15/15 anonim ***** válasza:
Ezt a kifogást nem nagyon lehet elfogadni, még normál lámpás kereszteződésben sem, de hogy vasúti átjáróba azért beállni a sínekre meg mi lesz a kicsi lelkével valakinek, ha emiatt dudálnak... Azt értem, hogy a többség mindenkin átgázol és nem veszi emberszámba a többi közlekedőt, de hogy a saját élete elé helyezi a dudálást az már elég abszurd
2019. júl. 7. 08:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!