Hol lehet feltölteni szabálytalan autósokról készült videót?
szerintem nincs ezzel baj, csak én egy dolgot szoktam hiányolni az ilyenektől...az ilyen emberek ugye soha nem szoktak hibázni, szabálytalankodni, igaz? :D
áhh, nem dehogyis.
na,ugye te remélem a saját szabálytalankodásaidat is felteszed "ma én voltam a balf_sz autós" címmel, és ha már úgyis megtörtént, mindezt névvel, rendszámmal vállalod...valahogy az ilyesmi mindig el szokott maradni.
Nekem az a bajom ezzel az egésszel, hogy az illető megörül a pillanatnyi kis hatalmának és ezután szándékosan keresni fogja szabálytalankodókat, sőt akár ki is provokálja a szabálytalanságot, csakhogy meglegyen a kis öröme.
Pl. záróvonalnál fékezget, aztán ha a mögötte jövő megunja és kikerüli, akkor máris mehet a videó, hogy "záróvonalnál előzött a kötsög bmw-s"
Nekem az egész történetben a legfontosabb kérdés az, hogy mi a szándéka a feltöltőnek? Én ugyanis úgy gondolom, hogy a közlekedés egy mindannyiunkat érintő, potenciálisan veszélyes terep, ahol a társadalomnak igenis feladata kiszűrni a többségre nézve veszélyes magatartást tanúsító kisebbséget. Egyrészt létrejött erre a rendőrség, mint szervezet, ami úgy működik, ahogy, de van és az volna - ha jól értelmezem az itt olvasható vélemények többségét - a feladata, hogy kizárólagos hatóságként tartassa be a szabályokat az összes kozlekedovel. Nekem ezzel a kizàrólagossággal van problémám: pontosan tudjuk mindannyian , hogy milyen szintű problémákkal, létszámihiánnyal, rossz “menedzsmenttel”, stb küzd a rendőrség. Mi, akiknek még inkább érdekünkben áll a közlekedés biztonsága - hiszen testi épségünk foroghat kockán - miért ne tehetnénk a szabálytalanságok ellen?
Szerintem ennek egy kitűnő módja az, ha - a személyiségi jogokat tiszteletben tartva - a látott szabálytalanságokat megosztjuk, a médiában is megjelenik egyik-másik és adott esetben a hatóságok ingerküszöbét is elérheti. De sokszor a legkevésbé szabálykövető embereket is eltántorítja az, ha találkoznak pl kommentek formájában a sajàt hülyeségük társadalmi megítélésével. Nem mindenkire igaz ez, de van, akire igen - és máris beljebb vagyunk.
Természetesen az beteg dolog, ha valaki mondjuk a nézettség feltornázása érdekében provokàl ki ilyen szituációkat és pontosan ezért kezdtem úgy a bejegyzést, hogy nem mindegy, mi a motivációja a feltöltőnek.
Az előttem szólónak van igaza. A KRESZ a biztonságos közlekedés érdekében van, minél többen szegik meg, annál veszélyesebb "üzem" a közúti közlekedés. Lehet, hogy valaki csak egy kicsit szegi meg, valaki meg jobban, stb. és mit számít, ne legyünk már spiclik, de ha a szabályosan bicikliző gyerekünket üti el egy szabálytalan autós, akkor egyből a rendőröket szidjuk, hogy miért nem tettek semmit sem. Elég érdekes ez a hozzáállás: mindig a rendőrökre várunk, aztán meg a rendőröket szidjuk. Ha bűncselekményt tapasztalunk, nem teszünk bejelentést, mert nem vagyunk spiclik, törődjön mindenki a maga dolgával, de ha éppen minket rabolnak ki, akkor milyen szörnyű ez a világ, hogy mindenki csak bámul, és nem segít senki.
Igenis a bűnözők, szabálytalankodók féljenek a következményektől. Azért tart ott ez az ország, mert mindenki szarik bele mindenbe, és ennek megfelelően a politikusaink is szarnak ránk, és ezt még helyeselni is tudjuk.
Egy normális országban sokkal erősebb a társadalmi szolidaritás, és a lefülelt korrupt politikusok sem maradnak annyit hatalmon, mint nálunk. Mi még tapsolunk is hozzá, és őket védjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!