Van szabályos és szabálytalan kormányforgatás?
Ebben a videóban látható 37.30-tól egy nagyon csúnya kormányforgatás. Nem trollkodni akarok, de ezt rossz nézni.
https://www.youtube.com/watch?v=7jPsHxDGEm0
Ez a gyerek amúgy is kicsit tökkelütött :D
Héé, Benit hagyjad, mert az ő videóin rengeteget szórakozok :D Nincs vele baj.
Amúgy nincs szabálytalan kormányforgatás, de vezetéstechnikailag ez nagyon rossz. A taták szoktak így vezetni, de beismerem, jómagam is csinálom néha, személyautón. A kormányt folyamatosan kell tekerni. Amúgy vedd figyelembe, hogy éppen tolat a csávó, és oda finom, lassú kormánymozdulatok kellenek, és lehet hogy így volt neki a legkényelmesebb.
Kamionnal tolat elég szűk helyen, itt semmi gond vele, hogy ha gyakran korrigál. Amint egy picit is rossz irányba mozdul a hátulja, egyből visszaveszi, mert utána már nem lenne helye a javításra, mint egy rövid személyautónál.
Én már vezettem olyan dömpert, aminek a hátsó kerekét kellett kormányozni, az olyan volt, mint rendes autóknál tolatni. Hát, nagyon észen kellett lenni, mert egyből bebicskázott, ha nem 100 %-os volt az irányba állítás. Ellentétben az első kerekes kormányzással, mert ott a kormányzott kerék nem annyira számít, a másik (többi) tengely úgyis megy utána.
Az viszont szerintem is fennáll, hogy az ülés meg kormány egymáshoz való viszonya nagyon rossz.
Nincs ilyen, vannak kormányfogások amik vészhelyzetben gyorsabb reakciót tesznek lehetővé. Ez ugye a 10-2 vagy a 9-3 és a keresztben áttett kézzel húzás.
Az emberek nagy része amúgy nem így csinálja főleg manapság a szervók korában, a tenyérrel kormányzás is nagy divat, meg kanyarban a kormány visszaengedés. Teljesen normális. Mindenkinek más a kényelmes. Vészhelyzetben persze nem túl jó, de ez van. Legtöbb hétköznapi úrvezetői elbambult embernek egyébként sincs megfelelő reakcióideje semmire, pont mindegy hogyan fogja a kormányt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!