Elől téli, hátul nyári gumi, szabálytalan?
A közhiedelemmel, valamint az első és negyedik válaszolóval ellentétben nem szabálytalan. Egy tengelyen kötelező az egyforma abroncs. Magyarországon nem büntetnek érte, sőt még azért se ha télen is nyári, vagy nyáron is téli gumikkal közlekedsz.
No persze tényleg nem javasolt csak az első kerekekre téli gumit tenni, mert tényleg kitörhet az autó fara fékezéskor.
Nem spórolok,most vettem télit hátulra is, de kíváncsi voltam rá, hogy mi a szabály most. A gumis szerint szabálytalan és még az is ha nem egyforma méretű gumi van elöl és hátul.
Egyébként én is úgy tudtam eddig, hogy az azonos tengelyen azonos gumi. Kivétel ha más szerkezetű, tehát nem lehet elöl radiál, hátul diagonál szerkezetű gumi.
Van még teherautókra és retro autókra diagonál.
"A gumis szerint szabálytalan és még az is ha nem egyforma méretű gumi van elöl és hátul. "
Hazudik a gumisod!
"Hazudik a gumisod!"
Én is így gondolom, vagy tudatlan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!