Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mindig ilyen béna leszek?

Mindig ilyen béna leszek?

Figyelt kérdés

Egy hónapja van jogim és amióta megvan annyira rosszul megy a mi autónkkal a vezetés. Sajnos az egyikből nem látok ki semmit, már majdnem ért egy baleset, a másik kocsinkon pedig nem tudom kezelni a kuplungot. Teljesen más mint az az autó amin tanultam. A vizsgámon a vizsgabiztos is azt mondta, hogy nekem úgyis elveszik majd a jogimat. Van rá esély, hogy én valaha jól fogok vezetni? Amíg tanultam nagyon jól ment és élveztem is a dolgot, de amióta ért pár kudarc rettegek autóba ülni és az első lefulladás után a sírás kerülget. Már lassan azon vagyok, hogy visszaadom a jogsimat, mert senkiben és semmiben nem akarok kárt tenni. Más is volt így?

18/L

2010. júl. 9. 09:46
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
12%
Gyakorolj valami olyan mellekutakon ahol esetleg orankent megy el egy auto. Ha nem megy pedig hagyd a vezetest, ugyis van eleg 18-19 eves, friss jogsit megkapo, ezzel egybol rally-soforre atalakulo idiota fiu az uton nem kell meg egy halom idetlen lany is. Bocs ha kemenyen fogalmaztam.
2010. júl. 9. 10:36
 12/28 anonim ***** válasza:

"A vizsgámon a vizsgabiztos is azt mondta, hogy nekem úgyis elveszik majd a jogimat."

xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

2010. júl. 9. 10:57
 13/28 anonim ***** válasza:
na végre azért születik pár reális beírás is .... én nemtom, de a nők valami extra bénák tudnak lenni, mintha valami külön adottság lenne komolyan, mert ehez már tehetség kell, ennyire bénának csak úgy alapból nem lehet lenni :)
2010. júl. 9. 11:18
 14/28 anonim ***** válasza:

Istenem, de utálom azokat a férfiakat akik magukat tökéletesnek gondolják, de a nő csak rossz lehet.. Láttam én már férfi sofőrt is pocsékul vezetni és nem csak nőt.. Szóval nem kéne általánosítani!

Kedves kérdező! Te pedig ne add fel! Gyakorlás kérdése minden! Kezdj olyan helyeken ahol kicsi a forgalom aztán ha már jobban megy és késznek érzed rá magad menj forgalomba rutinos sofőrrel az anyósülésen! Hidd el senki nem születik profinak, igaz van akinek könnyebben megy van akinek nehezebben! És amúgy is mikor vezetni tanulsz, semmit nem tanulsz meg csak az autókezelést és némi gyakorlatot szerzel, de ez édes kevés! Minden a való életben dől el, szóval ne habozz! Ne legyen kidobott pénz! Ha a későbbiekben se érzed magad biztosnak akkor ne erőltesd, de szerintem csak gyakorolnod kell! :)

2010. júl. 9. 11:26
 15/28 anonim ***** válasza:

nem leszel béna! nekem kb 3 hónapja van jogsim. dízel autón tanultam vezetni, simán elindult alapjáraton nem is erőlködött. itthon egy benzines van. még kresz előtt sokat jártam ezzel ki vezetni elhagyatott nyílt térre, ott tanultam meg az alapokat (kuplung stb.). mostmár sose szoktam lefulladni. csak meg kell szokni!! és menj olyan sebességgel, ahogy te biztonságosnak érzed! ne érdekeljen a mögöttedlévő, hogy dudál vagy közel jön hozzád! ahogy te biztonságosnak érzed úgy menj és hamar bele fogsz jönni.

amúgy meg a vizsgáztatók nagy része binkó (tisztelet a kivételnek). az enyém is nagyon bunkó volt, de nem volt mibe belekötni :P

ne úgy állj hozzá, hogy úgyse fog sikerülni, meg lefulladok, mert akkor le is fogsz :)

2010. júl. 9. 14:16
 16/28 Beatrix17 ***** válasza:
RELAX BABY,RELAX:)!!De tényleg!A vezetés egy csodálatos érzés-bár lehet,hogy én vagyok egy kicsit fanatikus:)!A lényeg!Ne stresszelj,mert ugy nem fog menni!Menj el valakivel,akinek régóta van jogsija egy kevésbé forgalmas helyre,és gyakoroljatok!Inkább kérj segitséget,mindhogy kivasalj valakit!!Nem szégyen,ha nem megy!Senki nem ugy született,hogy Sumi gének voltak benne!Bele kell jönnöd!!De lehet,hogy ez nálad egy kicsit hosszabb idő lesz!!Nekem sem ment elsőre-ahogy másnak sem!!
2010. júl. 9. 14:33
 17/28 Beviz Elek ***** válasza:

Elmesélem a saját történetem: Kb. 14 éves korom óta homokos utakon gyakoroltam, de forgalomba soha nem mentem ki. Na jó.. Egyszer boltba :D

Aztán tavaly márciusba meglett a jogsim :)

Vidékpusztán tettem le, szóval 1 hét vidéki vezetgetés után bemerészkedtem Bp-re (de csak éjszaka). Összefostam magam a sok sávtól ami azt illeti. Nagyjából még egy hónap nyugis közlekedés után elkezdtem melózni (de 1 hónap alatt több mint 3ezer km-t mentem, 2x pestre is!!). Na ekkor be kellett menjek egyedül is pestre! Szerintem nem kell ecsetelni a lelki állapotom... Utána a nyarat végigdolgoztam, a munkához tartozott a vezetés. 5-ször mentem ki külföldre (3 különböző ország, 3 különböző mentalítás...).

Már addig fejlődtem, hogy a 3sávos utakon végigszlalomozok úgy, hogy közben tudom, hogy mikor mi van körülöttem, a gyorsan közeledő motorosokat időben észreveszem, mentőt, rendőrt is (főleg ha engem akar megbüntetni, mint általában...).

2010. júl. 9. 16:07
 18/28 anonim ***** válasza:
100%
Itt remélem, hogy nem azok a fiúk/férfiak szólalnak meg, akiknek anyuci-apuci már 10 évesen alájuk rakták az autót, volt lehetőségük gyakorolni! Már hogy lehetne 30 óra alatt megtanulni mindent! Ha meg bizonytalan, akkor segíteni kell, és nem belerúgni! NEM azt írta a kérdező, hogy 2 éve nem tud vezetni. MOST nemrég lett meg a jogsija!!!! Mennyivel jobb az amikor 1 napos jogsival azt hiszi a kis tini, hogy világbajnok, és embereket ől? 47/F (gépjármű oktató)
2010. júl. 9. 16:36
 19/28 anonim ***** válasza:
9%
Kedves 16:36 én a 30 órán tanultam meg vezetni, nem előtte... És nekem bőven elég volt az a 30 óra, ahhoz hogy megtanuljak vezetni. Tudom hogy ez semmit nem jelent, de a vizsgán is elsőre hiba nélkül mentem át. Városban soha nem fulladtam le, csak a rutinpályán, de ott is csak az első órán... Úgyhogy erről ennyit....
2010. júl. 9. 16:59
 20/28 anonim ***** válasza:
Kedves 16:59! Rengeteg lehetőség van! Én pl. 2000-es dízel autón oktatok. Ezek után ha valaki beül egy 1000-es benzinesbe, akkor van mit gyakorolnia! Nem 1 tanulóm hiba nélkül vizsgázott. Késöbb visszajött hozzám 3-4 órára gyakorlatra, saját autóval, mert nagyon bizonytalannak érezte a vezetést. Itt most ne olyanokról beszéljünk akik megengedhetik maguknak a modernebb autókat! NEM a reklám helye, de pl. egy Skoda 120-al kicsit másképp közlekedni, mint egy Picasso 2000-es dízel-el. És még sorolhatnám.
2010. júl. 9. 18:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!