Mindig ilyen béna leszek?
Egy hónapja van jogim és amióta megvan annyira rosszul megy a mi autónkkal a vezetés. Sajnos az egyikből nem látok ki semmit, már majdnem ért egy baleset, a másik kocsinkon pedig nem tudom kezelni a kuplungot. Teljesen más mint az az autó amin tanultam. A vizsgámon a vizsgabiztos is azt mondta, hogy nekem úgyis elveszik majd a jogimat. Van rá esély, hogy én valaha jól fogok vezetni? Amíg tanultam nagyon jól ment és élveztem is a dolgot, de amióta ért pár kudarc rettegek autóba ülni és az első lefulladás után a sírás kerülget. Már lassan azon vagyok, hogy visszaadom a jogsimat, mert senkiben és semmiben nem akarok kárt tenni. Más is volt így?
18/L
"A vizsgámon a vizsgabiztos is azt mondta, hogy nekem úgyis elveszik majd a jogimat."
xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Istenem, de utálom azokat a férfiakat akik magukat tökéletesnek gondolják, de a nő csak rossz lehet.. Láttam én már férfi sofőrt is pocsékul vezetni és nem csak nőt.. Szóval nem kéne általánosítani!
Kedves kérdező! Te pedig ne add fel! Gyakorlás kérdése minden! Kezdj olyan helyeken ahol kicsi a forgalom aztán ha már jobban megy és késznek érzed rá magad menj forgalomba rutinos sofőrrel az anyósülésen! Hidd el senki nem születik profinak, igaz van akinek könnyebben megy van akinek nehezebben! És amúgy is mikor vezetni tanulsz, semmit nem tanulsz meg csak az autókezelést és némi gyakorlatot szerzel, de ez édes kevés! Minden a való életben dől el, szóval ne habozz! Ne legyen kidobott pénz! Ha a későbbiekben se érzed magad biztosnak akkor ne erőltesd, de szerintem csak gyakorolnod kell! :)
nem leszel béna! nekem kb 3 hónapja van jogsim. dízel autón tanultam vezetni, simán elindult alapjáraton nem is erőlködött. itthon egy benzines van. még kresz előtt sokat jártam ezzel ki vezetni elhagyatott nyílt térre, ott tanultam meg az alapokat (kuplung stb.). mostmár sose szoktam lefulladni. csak meg kell szokni!! és menj olyan sebességgel, ahogy te biztonságosnak érzed! ne érdekeljen a mögöttedlévő, hogy dudál vagy közel jön hozzád! ahogy te biztonságosnak érzed úgy menj és hamar bele fogsz jönni.
amúgy meg a vizsgáztatók nagy része binkó (tisztelet a kivételnek). az enyém is nagyon bunkó volt, de nem volt mibe belekötni :P
ne úgy állj hozzá, hogy úgyse fog sikerülni, meg lefulladok, mert akkor le is fogsz :)
Elmesélem a saját történetem: Kb. 14 éves korom óta homokos utakon gyakoroltam, de forgalomba soha nem mentem ki. Na jó.. Egyszer boltba :D
Aztán tavaly márciusba meglett a jogsim :)
Vidékpusztán tettem le, szóval 1 hét vidéki vezetgetés után bemerészkedtem Bp-re (de csak éjszaka). Összefostam magam a sok sávtól ami azt illeti. Nagyjából még egy hónap nyugis közlekedés után elkezdtem melózni (de 1 hónap alatt több mint 3ezer km-t mentem, 2x pestre is!!). Na ekkor be kellett menjek egyedül is pestre! Szerintem nem kell ecsetelni a lelki állapotom... Utána a nyarat végigdolgoztam, a munkához tartozott a vezetés. 5-ször mentem ki külföldre (3 különböző ország, 3 különböző mentalítás...).
Már addig fejlődtem, hogy a 3sávos utakon végigszlalomozok úgy, hogy közben tudom, hogy mikor mi van körülöttem, a gyorsan közeledő motorosokat időben észreveszem, mentőt, rendőrt is (főleg ha engem akar megbüntetni, mint általában...).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!