Lecentiznétek a kerékpárost, ha az készségesen félrehúzódik?
A közlekedésben az elsődleges, hogy te magad ne okozz balesetet.
Inkább legyél óvatos, mint felelőtlen. Ráadásul a bíróságon nem igazán jó indok az, hogy a mögöttem lévő sürgetett.
Ha a szembejövő autósok értelmesek és van lehetőségük, akkor ők is lehúzódnak egy kicsit, így több helyed van, akár bal kerékkel kicsit a felezőn is tudsz menni, így nem kell kicentizni a bringásokat. Én mondjuk ilyen vagyok, ha szembe jövök. Sokan viszont nem (mondjuk ha elkezdesz behúzódni középre, akkor többnyire rájönnek a szitura - de ezt csak olyan úton érdemes csinálni, ami egyrészt elég széles, másrészt nem kátyús a széle.
Mindemellett ha te úgy gondolod, hogy biztonságosabb kivárni, akkor várj. Aki meg dudál, az csinálja, ha ő attól boldogabb.
Nem tudjuk hogy te voltál-e túl óvatos vagy értelmetlenül sürgettek.
Én sem centizem a bicikliseket, ha személyautóval vagyok akkor azért mert belátható időn belül lesz annyi hely hogy elhúzzak mellettük, ha kamionnal vagyok akkor pedig azért nem mert véletlenül sem akarok szőnyeget csinálni belőlük.
Nem voltunk ott, nem tudjuk hogy valóban centizni kellett volna-e vagy csak te nem mérted fel jól a helyzetet és valójában kényelmesen elfértél volna.
Nem.
Inkább várok max. 1-2 percet, minthogy elüssem valamelyiket.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!