Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » A biciklisek miért követelnek...

A biciklisek miért követelnek 1,5m oldaltávot, ha autó elözi öket?

Figyelt kérdés
Ha két autó egymás mellett elmegy 90-nel, sokszor ott ez fizikailag sem lehetséges. A biciklisek miért akarják ezt? Nem tudják uralni a jármüvüket? Vagy csak az egó ekkora?

#bicikli #oldaltáv
2019. jún. 4. 13:08
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
Biciklizz egy szűk, kanyargó sikátorban vihar idején (amikor kiszámíthatatlanok a széllökések ideje és ereje), ahol fél-fél méter hely van melletted és majd meglátjuk, hogy lábletétel nélkül sikerül-e végigmenned rajta. Utána próbáld meg úgy is, hogy a kerék előtti aszfaltot nézed, ahogyan azt a sok öreg teszi és nézd meg mennyivel kevesebbet utat sikerült megtenned lábletétel nélkül. Mindjárt meg fogod érteni, hogy miért is veszélyes ez.
2019. jún. 4. 22:28
 32/36 anonim ***** válasza:
0%
Lepontozós Lenke, mi is a gond a 29-es válasszal, hadd halljam?
2019. jún. 5. 03:08
 33/36 anonim ***** válasza:
79%
#18: Ja, pont ezért nem kéne a sok motorosnak, bringásnak szlalomozni a kocsik között, mert baromira nem tudják egyenesben tartani a gépet...
2019. jún. 5. 07:17
 34/36 A kérdező kommentje:
#32: Szerintem nem fogja megmondani, ahhoz sunyi. Én most kompenzáltam egy zölddel.
2019. jún. 5. 07:44
 35/36 anonim ***** válasza:
38%

Öreg ember vagyok, amit írni fogok, ma senki nem hiszi el.

Volt egy KRESZ szabálykönyvem (NEM TANKÖNYV!) a hatvanas évek elejéről. Abban a paragrafusok után volt hivatalos magyarázat. Ez útmutatás volt a közlekedők számára, de adott esetben a bírósági ítélet is erre alapozódott.

Nos, ebben a kerékpárosok előzéséről ez a magyarázó rész úgy fogalmazott a biztonságos oldaltávolságról, hogy kocsiszekrénnyinek kell lennie. Ha a jármű 1,6 méter széles, akkor legalább 1,6 méter oldaltávolság kell. Ha 2,1 méter széles, akkor legalább 2,1 méter kell legyen.

Szóval egyáltalán nem új keletű dolog ez a nagynak gondolt oldaltávolság.

2019. jún. 5. 09:35
 36/36 anonim ***** válasza:

Azért peldaul, figyelj. En nagyon sokat vezetek, városon belül mégis bringaval járok.

Be akad a pedál a padka szélébe es a bringás ilyenkor automatikusan balra rántja a kormányt, ki kell kerülni egy kátyút stb. ezek hirtelen mozdulatok es ha nincs meg a távolság konnyen elsodorhatod. Vagy csak elesik ki tudja miert, ha ott mész mellette rögtön elgazolod/ elsodrod stb. Egyszerűen így biztonságos.

Nem tüntetni kene ezért hanem a mentalitást kene a városi autósoknak megvaltoztatni. Nem ertem azt a 10 másodpercet miert nem lehet megvárni ...

2019. jún. 5. 20:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!