Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » A biciklisek miért követelnek...

A biciklisek miért követelnek 1,5m oldaltávot, ha autó elözi öket?

Figyelt kérdés
Ha két autó egymás mellett elmegy 90-nel, sokszor ott ez fizikailag sem lehetséges. A biciklisek miért akarják ezt? Nem tudják uralni a jármüvüket? Vagy csak az egó ekkora?

#bicikli #oldaltáv
2019. jún. 4. 13:08
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
64%
Jobb egy autószélességnyi, egy sáv oldaltávolságot hagyni mellettük, mert kacsáznak jobbra-balra, amúgy a kresz-t (tisztelet a kiv.) a legtöbbje hírből sem ismeri. A Nagykörút pl. így is szűk, de ha még ott bicajos megy a külsőben, akkor jöhetsz a belsőbe. Ja, tegnap 2 bicajos ment egymás mellett a körútún, mondtam nekik, h ismeritek a kresz-t, mert ez így qrvára nem szabályos, ez nem kerékpárút, stb. és még ők pampogtak. Egyirányúba csak kiegészítő tábla mellett szabadna behajtaniuk, erre tök lazán kerekezik, ja, persze járdán is megy a debil. A másik amikor főútvonalon megy biciklivel behajtani tilos tábla után, s mutogat, ha ledudálod a k. anyjába. Jól van, cimbi, majd a nyerges menetszele bevisz a csalánosba, aztán mehet a sírás-rívás.
2019. jún. 4. 13:52
 12/36 A kérdező kommentje:

"Ettől függetlenül én hagyok nekik bőven helyet, ha meg nem jön senki szembe, akkor még a 2 métert is megadom "

Én is. Csak sajnos nem mindig ez a helyzet. Van amikor a városban 1m-t azért tudnék adni, és szépen elaraszolni Mellette, de sok autógyülölö van amikor nem hogy lehúzódna, hanem bent középen pedálozik, és még ki is húzza magát, hogy mutassa, hogy neki joga van ott lenni, és mindenki ki...hatja.

Valaki írta, hogy a biciklist ellenségnek tekintik. Én pont azt tpasztalom, hogy a biciklisek fújnak az autókra, irigykednek rá, mintha valami úri huncutság lenne, és mindenki csak lustasáagból ülne autóba.

Mellesleg az utcánk végén kb. hetente mentek meg egy biciklis életet, mert a jobbkéz szabályra tesznek magasról, mert lejtön jönnek és mi az hogy nekik lassítaniuk kell.

Felént ez inkább a helyzet.

2019. jún. 4. 13:53
 13/36 anonim ***** válasza:
81%

Tartósan nem éltem külföldön, de pl. az osztrákoknál sokat bringázom.

Leírom mi a szokásos eljárásuk:

Az autós utoléri a bringást, azaz kettejük között van olyan 50-80 méter. Ha az út nyílegyenes, ha jó látási viszonyok vannak, ha szemből senki nem jön olyan fél kilométeren belül, akkor teljes terjedelmében átmegy a másik sávba. Ekkor is még van olyan 10-15 méter. Csökkentett sebességgel elhalad a kerekes mellett, és ott marad. Amikor már olyan 40-50 méterrel előbbre van a bringásnál, akkor visszatér.

Ha a fenti feltételeknek egyike hiányzik, akkor mögötte marad nagy követési távolságot tartva és vár. Képesek akár hosszú-hosszú percekig a biciklis mögött maradni, kis sebességen. Szlovéniában is hasonlót tapasztalok.

És nem követelik a bringások, hanem teljesen természetes.

2019. jún. 4. 14:04
 14/36 anonim ***** válasza:
88%

Ja és ami a jármű uralását illeti:

A kerékpár szükségszerűen hullámvonalat ír le haladás közben. Ez a motorosoknál is így van, az egyensúlyozás másképpen nem megy. A bringásnál ez a hullámvonal kifejezettebb egyszerűen a pedálozás miatt.

A bringa két apró ponton érintkezik a talajjal, az autó legalább négy, és nagyobb felületen.

Amin egy nagy kerekű (főleg szélesség) autó simán átgurul, abban az úthibában könnyen fejre áll a biciklis.

A könyököd mellett elsuhanó autó szele, zaja ijedelmet kelthet, és az egyébként jó közlekedő is aláeshet a nagyobb testvérnek.

Az autóvezetés számos feltételhez kötött. Kerékpárral szinte bárki közlekedhet.

2019. jún. 4. 14:10
 15/36 A kérdező kommentje:

14: Hát némteknél elég arrogánsak, és követelik. Szinte keresik a konfliktust, akkor is ha épp nincs igazuk.

Nem csak autósként, hanem gyalogosként kiránduláskor is tapasztaltam, hogy jönnek a mountain bike-osok, az ember félreáll, de még bólintani is derogál nekik.

De ez már off.

2019. jún. 4. 14:14
 16/36 anonim ***** válasza:
100%
Mert a biciklisek és a motorosok csak annyira tudnak egyenes vonalon közlekedni, mint az ökörh/gyozás. Szitál össze vissza a mozgásuk. Ráadásul az autós sem tudja cm-re pontosan ott tartani az úton az autót ahol akarja. Pláne a jobb oldalát ilyen tempónál nem tudja hajszál pontosan odatenni senki a másik mellé.
2019. jún. 4. 14:41
 17/36 anonim ***** válasza:
65%

"Mert van olyan is amikor egybefüggö kocsisor jön szemben folyamataosan. Föleg 16 óra körül.'

Akkor 4kor a traktort is lenyomod az árokba? Vagy ennyire már nem vagy kemény?

Amikor utolérte a xarodat. 40 millas 500 lovas Audi eltakarodsz előle, hogy ne tartsd fel? Hiszen te a csicska kocsiddal nem tudsz 240et menni ugye...

Kicsit kapjunk már észbe...

2019. jún. 4. 14:42
 18/36 anonim ***** válasza:
65%

Ja, pont ezért nem kéne centizni a bringát mert a sok autóversenyző csak azt hiszi magáról, hogy érzi az autót de amúgy rohadtul fingja nincs hol a széle.

2019. jún. 4. 14:44
 19/36 anonim ***** válasza:
80%
Kérdező javaslom pattanj bringára és közlekedj vele egy ideig, akkor lesz némi betekintésed a "másik oldalra" is és nem csak puffogni fogsz.
2019. jún. 4. 15:12
 20/36 A kérdező kommentje:
workdev: Pont azt dödörészem, hogy a bringások puffognak. Én hol puffogtam? Egyébként biciklizek is, de valahogy nem érzem helyévalónak keménykedni, mint egyesek. Nem segít, ha valakinek azt irhatjuk a sírkövére, hogy "elsöbbsége volt, a másiknak teherautója".
2019. jún. 4. 15:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!