Ez a jelzőlámpa vajon mi célt szolgálhat?
Na ha a többi válaszoló nem írja meg én sem tudtam volna. Én arra következtettem volna, hogy villamospályából maradt ott a lámpa egyszerűen nem bontották el, mert ez a kétállású jelzőlámpa a villamossínek és utak találkozásánál szokott lenni, gyalogátkelőhelynél vagy veszélyes helynél nem ilyenek vannak, ott csak egy lámpa villog vagy nem villog és ennyi.
De végülis tökmindegy milyen célt szolgál, mert a piros jelzés az piros jelzés és ennyi, ha egy normál kereszteződésben lenne ilyen lámpa az is megoldható lenne.
Pedig a kreszben benne van:
"az utat (vagy egyes forgalmi sávokat) keresztező villamos, illetőleg a MEGKÜLÖNBÖZTETŐ JELZÉSEKET HASZNÁLÓ GÉPJÁRMŰVEK áthaladásának biztosítására szolgáló fényjelző készülék: két (felül kör alakú piros, alul kör alakú sárga fényű) lámpából áll és sorrendben villogó sárga, folyamatos sárga, majd piros fényjelzést ad"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!