Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Nem pofátlanság az elfogyó...

Nem pofátlanság az elfogyó sávból az elé besorolni aki előtted ment?

Figyelt kérdés

Tegnap kétszer is volt,hogy az elfogyó sávban mentem, és akik előttem voltak azok a sáv vége előtt úgy 10-15 méterre besoroltak az amúgy araszoló sorba.

Bár én szeretek végigmenni a sávon (ha már azért van) de tekintve, hogy nem nagy távot nyertem volna ha végigmegyek én is a sáv vége előtt 15 méterrel kiraktam az indexet és besoroltam.Főleg azért mert csak az elé tudtam volna bemenni aki előttem sorolt be.

Viszont aki mögöttem jött az végigment még azon a 10-15 méteren, és végeredményben megpróbált elém besorolni.

Tudom, hogy ezen sokan hőbörögni fognak, de én nem engedtem be magam elé ezeket.

Nem értem az elvét, úgyhogy ha tévedek kérlek világosítsatok fel, de ez tolakodás/pofátlanság.

A kettőből az egyik fel is volt háborodva, de ne nézzük már hülyének egymást, ha mögöttem jött és csak annyit nyer, hogy engem megelőz akkor az nem pofátlanság?Mert én sem kenyérért állok abban a sorban.

Igen, végig kell menni a sávon, és nem történik ilyen, de ha egyszer olyan a szituáció akkor muszáj alkalmazkodni.

Így a mögöttem lévő vele meg velem együtt 2 autót enged be, és ha mindenki 2 autót enged be akkor az elfogyó sáv fog haladni, és az már nem cipzár elv,hogy kettesével engedjük be azokat akik onnét jönnek.

Szerintem.

Lehet, hogy nincs igazam, ezt is elfogadom, de a tapló, "kiélem magam" kaliberű válaszokat lepontozom és jelentem a moderátoroknak ha olyan.

Kulturáltan vitassuk meg a kérdést, ami nem azt jelenti,hogy csak nekem lehet igazam.

Köszönöm!

2019. máj. 24. 05:33
1 2
 11/17 dirtboy ***** válasza:
46%

9es,mivel haladna gyorsabban a sor ha nem egy oszlopból haladunk be a körforgóba ami be 1sávból lehet behajtani mikor nem jön semmi vagy kettőböl? Azért ezt gondold át még egyszer mert pont nem gyorsabb egy fokkal sem csak a parasztnak nem kell kivárni a sort hanem kielőz vagy 20 autót azzal hogy ő a belsőben előre megy és mások jó indulatára hagyatkozik hogy majd beengedik. Csak éppen így azok akiket megelőzött mind eggyel később jutnak oda. 1 nem nagy gond de mikor sorba jönnek a pofátlanok már igen.

De ilyen észjárással mint neked van már értem hogy minek mennek a kocsik gyorsfalgalmú úton egymás seggébe mikor a forgalom is kicsi ráadásul.

Hiszen ha te 15méterrel mész az előtted haladó után akkor te nem ugyan azzal a sebbességel mész mint ha 40métert tartanál.

hát világos. :)

2019. máj. 25. 07:42
 12/17 anonim ***** válasza:
64%

Kérdező, a kilences válasz az előttem szólónak ment.

Dirtboy: elmondom lassan, hogy te is megértsd.

Egy.

A kresz értelmében mindkét sáv használandó. Ezt így tanítják, sokakban fel sem merül, miért kéne felülbírálni a kreszt. És akkor jön pár okostojás, aki megpróbálja kitalálni, hogy az úgy nem jó, ne használjuk az egyik létező forgalmi sávot, sőt, megpróbálja illegális, szabálytalan módszerekkel rákényszeríteni a beteg elképzelését másokra. Ezt sokan egyszerűen nem értik, mások csak az idiótát látják benne (néddmán, nem fér el a sávjában, paraszt), és sokan meg felbsszák rajta magukat, joggal, és megpróbálnak csak azért is.

És ebből jön az idegeskedés, az anyázás, az erősködés, izmozása, kiszállok, megverlek, lerúgom a tükrödet, anyäd, tiéd, megszúrlak.

Kettő.

A körforgalomnak van egy áteresztő képessége, ami általában nem túl nagy, főleg nem akkor, ha sokan vannak benne, hiszen mindig várni kell a keresztben elhaladóra, a kikanyarodóra. Ha te a két sávból egybe összesorolást nem tudod legalább ilyen tempóban (vagy kétszer ilyen gyorsan) elvégezni, akkor add le a jogsidat. Ez még a hetven éves nagynénémnek is megy. Márpedig ha az össszesorolás megoldható legalább olyan tempóban, mint a körforgalom áteresztő képessége, akkor nem történik feltartás, lassulás emiatt.

Három.

Szinte már mellékes, de két sáv használata esetén kétszer annyi autó fér el az esetleges lámpa után, az összesorolás előtt. Márpedig ha többen jutnak át egy kereszteződésen, az általában jó. Inkább utána álljanak és lassan haladjanak, mint álljanak a lámpánál egy sávban, miközben a körforgó előtt már elfogyott az egy sorban álló pár autó és üres az út.

Négy.

Ezt nehéz lesz megérteni, még nehezebb elfogadni a magyar mentalitással.

Vannak szabályok, amiket nem te hozol. Amiket tudomásul kell venned azáltal, hogy részt veszel a forgalomban. Ilyen a kresz. Ez egy általános szabályrendszer, ami úgy ahogy működik, mindenki ezt használja, erre épít, ezt várja el másoktól. Ha te önkényesen úgy döntesz, hogy magadra nézve nem tartod kötelezőnek, azzal egyrészt veszélyezteted mind magad, mind mások testi épségét, másrészt szítod a feszültséget.

Nézz csak a tükörbe: hányszor húzod fel magad azon, hogy valaki túl lassan megy, átlóg a sávodba, nem indexelt, nem nézett körül, túl közel vagy túl távol megy, túl korán kezd lassítani, már rég zöld miért nem indul? No, amikor te önkényesen sávot foglalsz, pont ilyen vagy, azzal a különbséggel, hogy te szándékosan teszed. És ezzel szándékosan, akaratlagosan, tettlegesen idegesítesz, bosszantasz és zavarsz másokat, akikben ugyanúgy megy fel a pumpa ilyenkor.

Ez a balkáni "dögöljön meg a szomszéd tehene is" mentalitás pedig az élet minden területére kihat, hiszen felbäszott aggyal érkezel a munkába, ott megint felidegesíted emiatt a kollégát, titkárnőt, akárkit, aki szintén tovább viszi. Kinek jó ez?

2019. máj. 25. 09:04
 13/17 dirtboy ***** válasza:
28%

Szerintem nézd meg googlebe a helyet amit írtam. Pont azért írtam le hol csinálom mert itt egyértelmű a szituáció.

lehet itt kreszt magyarázni de furcsa hogy sok kocsi, teherautó, és kamion is ott marad a szélsőbe és várja a sorát nem előz meg másokat és furakszik be.

Illetve kérdem én ha nincs le állósáv,szembe forgalmat szalagkorlát választja el. Mind két sávba dugót okozunk mert mi minden áron használni akarjuk akkor is ha felvetésed szerint ez nem bunkóság. Jön egy szirénázó mentő vagy tűzoltó, hogyan fog tudni gyorsan tovább haladni főleg ha mondjuk két nyerges áll egymás mellett.

2019. máj. 25. 09:20
 14/17 anonim ***** válasza:
35%

"lehet itt kreszt magyarázni"

Lehet, de minek, ha sok gyökér önkényesen leszarja?

"de furcsa hogy sok kocsi, teherautó, és kamion is ott marad a szélsőbe és várja a sorát nem előz meg másokat és furakszik be."

Miért fura neked, hogy valaki ráér? Semmi fura nincs abban. Az a fura, hogy többségüket piszkosul nem zavarja, hy más kihasználja a másik sávot, csak pár fax akad, aki ezt megalázónak érzi.

"Illetve kérdem én ha nincs le állósáv,szembe forgalmat szalagkorlát választja el. Mind két sávba dugót okozunk mert mi minden áron használni akarjuk akkor is ha felvetésed szerint ez nem bunkóság. Jön egy szirénázó mentő vagy tűzoltó, hogyan fog tudni gyorsan tovább haladni főleg ha mondjuk két nyerges áll egymás mellett."

Ha ez lenne a szempont, akkor sehol nem szabadna a belső sávot használni. Ha dugó van (áll a forgalom), akkor kialakítod a rettungsgassét (nem tudom, magyarul hogy mondják). Amúgy meg ha van mozgási lehetőség, el fog férni (kivéve amikor a paraszt azt mondja, nehommá elengedjem).

2019. máj. 25. 10:25
 15/17 dirtboy ***** válasza:
0%

Akkor én paraszt vagyok felvállalom büszkén. Furcsa mód még egyik sem mert kiszálni pampogni nekem biztos azért mert tudták milyen szabálytalan amit teszek és mennyire nem pofátlan amit ők tesznek.

De még egyszer utoljára mondom, amiről én beszélek az nem zipzár elv.

Akkor lenne az ha folyamatos forgalom lenne mindkét sávon és szépen egyik másik oldalról engednénk be egymást.

ezel így nem is lenne bajom ha ez itt így valósulna meg.

de az hogy van egy 20-25járműből álló sor, és jön józsika aki saját idejét többre tartja másokénál és úgy gondolja bemegy másodiknak azért az nem zipzár elv.

2019. máj. 25. 11:39
 16/17 anonim ***** válasza:
49%

"Furcsa mód még egyik sem mert kiszálni pampogni nekem biztos azért mert tudták milyen szabálytalan amit teszek és mennyire nem pofátlan amit ők tesznek."

Vagy leszarják, csak legyintenek, na megint egy paraszt. Nem mindenki olyan, mint te, szerencsére.

"de az hogy van egy 20-25járműből álló sor, és jön józsika aki saját idejét többre tartja másokénál és úgy gondolja bemegy másodiknak azért az nem zipzár elv."

Azért nem cippzár, mert a Józsika előtti 24 úgy gondolja, ő juszt sem használja a rendelkezésre álló szabad útfelület 50%-át, hanem megvárja, míg jön egy, aki nem olyan szemellenzős mint ők, és akkor majd jól megmutatják neki.

2019. máj. 25. 11:58
 17/17 anonim ***** válasza:
34%

Két kérdés merül még fel bennem.

Egy.

Mit gondolsz, ha jön egy rendőr, és látja, hogy te a két sáv között középen állsz, mit tesz? Megköszöni, hogy milyen rendes vagy, amiért az írott szabályok ellenére baromságot csinálsz, vagy megizél hátulról vazelin nélkül, amiért egy barom vagy?

Kettő.

Na mindegy, ezt nem is mondom, úgysem értenéd. Szerintem mondjuk az eddigieket sem.

2019. máj. 25. 12:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!