Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Elütöttem egy biciklist mi a...

IamtheGod kérdése:

Elütöttem egy biciklist mi a teendő?

Figyelt kérdés
Elutottem egy biciklist ahol valoszinuleg en voltam a hibas. A biciklis kicsit megutotte a labat es aztmondta elmegy orvoshoz es felhiv ha van valami baja a bicikli picit megserult. Nem irtunk semmilyen papirt csak egy telefonszamot kert. Ebben az esetbe en utolag szamonkerheto vagyok barmiert?

2019. ápr. 23. 16:38
1 2
 11/15 veterán vas ***** válasza:
100%

Ha szerencséd van és nem lesz az egészből balhé, akkor lógsz Szent Antalnak minimum egy ezressel.

Ha a bringás trükközik, vagy zsarolni próbál, elhívod megbeszélésre, aztán ház mögé vinni, tarkón lőni és elásni.

Viccet félretéve:

Ilyenkor a legbiztosabb mentőt hívni. Az is lehet, hogy valóban nem komoly a sérülés, akkor viszont nem kell semmiféle adatodat megadni.

Nem árt körültekintően kezelni az ilyesmit, mert tele van a világ sumák, rosszindulatú emberekkel. Aki ma "megértően" elbagatelizál dolgokat, az lehet, hogy holnap rád küldi a rendőrséget cserbenhagyásos gázolásért, és 100ezer Forint értékű károkozásért.

Sajnos. :(

/de azért Te is legyél máskor figyelmesebb/

2019. ápr. 24. 03:35
 12/15 anonim ***** válasza:
70%

Oké, ebben teljesen igazatok van, hogy elvileg mentőt kellene hívni.

De ha a biciklis ragaszkodik hozzá, hogy nem kell mentő, nem kell rendőr, és elmegy, akkor nincs mit tenni. Hacsak nem azt, hogy a kocsiemelővel fejbe verni, hogy kifeküdjön, és mégis megvárja a mentőt.

2019. ápr. 27. 09:55
 13/15 Alex Fly ***** válasza:
100%

Ha ragaszkodik hozzá, hogy távozzon, akkor csak annyit tudok javasolni, hogy szerezz tanú(kat), hogy ellenkezésed ellenére, saját felelősségre távozott és semmiféle követelést nem támaszt veled szemben. Így védve vagy az ellen, ha esetleg mégis sérülése lenne és az orvos hivatalból értesíti a hatóságot...

Vagy ha eszébe jutna, hogy a benne/járművében/felszerelésében okozott kárt a későbbiekben mégiscsak veled térítené meg.

2019. ápr. 27. 15:47
 14/15 anonim ***** válasza:
79%

Sok olyan sztorit hallottam környezetemben, hogy elütött autóval gyalogost/biciklist, nagy pánik de semmmi komoly sérülés. Nem hívnak mentőt és rendőrt sem, "jaj semmi bajom, jó hogy megúsztuk ennyivel" aztán pár nap elteltével megjelenik kiokosodva a delikvens, hogy ő kér ennyi meg ennyi kártérítést, mert ha nem megy a feljelentés.

Bármilyen, akármilyen személyi sérülés történik, bármilyen jellegű autóbalesetben, még ha csak leesett a másik parókája, akkor is hívj rendőrt és maradj a helyszínen. Utólag az a lehetőség is fennáll, hogy rádhúznak egy cserbenhagyást emiatt, hiába, hogy neked ez nem állt szándékodban.

2019. máj. 3. 08:55
 15/15 anonim ***** válasza:
Ezek szerint számonkért, így majdnem egy teljes év elteltével? Vagy miért lett kiemelve a kérdés?
2020. febr. 20. 10:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!