Ilyen helyzetben mi a helyes?
Adott egy gyalogosatkelohely, ami után én jobbra szerettem volna fordulni, ahol szintén volt egy zebra. Viszont balról érkezőknek elsőbbséget kellett adnom. Nem stop tábla, csak elsőbbségadás. A helyzet a következő: elengedtem mindkét zebrán a gyalogosokat, ugye már rafordultam közben a második zebrara, terveztem volna elindulni. Az autó gurult, a balról érkező tempójából ítélve egyértelműen azt a következtetést tudtam levonni, hogy elenged ( főleg hogy már kezdtem gurulni tovább a zebra elejéig, mert elmentek a gyalogosok.) Kifordultam, majd hallom hogy elkezdett ledudalni a mögöttem lévő, aki egybol gázt adott miután kifordultam.... Az esetet több rendőr is látta, de haladt mindenki tovább.
Ilyenkor mi a helyzet? Nem érzem magam hibásnak, mert elengedtem a gyalogosokat és körültekintően indultam tovább, a másik autóst viszont kiszámíthatatlannak és turelmetlennek tartom. Ha nem volt az a szándéka hogy elenged, miért nem jött amíg egy helyben álltam? Döcögött, kényelmesen el tudtam jönni előtte, de az utolsó pillanatban adott gazt, hogy csak azért se.
Ilyenkor mi a helyzet? Előre is köszönöm ha valaki tud segíteni.
Ha jól értem akkor itt inkább Te voltál a ludas...
Nincs olyan, hogy "úgy tűnt mintha elengedne".
Ha el akar engedni akkor villog vagy int, az hogy lassan jön nem jelenti azt, hogy el akar engedni :D
Jöhet 5km/h-val is, akkor is neki van elsőbbsége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!