Tervezik alapfelszereltségnek a közlekedési táblafelismerő rendszert sebességkorlátozással?
A minap halottam a rádióban, hogy 2025 körül tervezik az új gyártású személygépkocsikban a sebességkorlátozó közlekedési táblafelismerő rendszer kötelezővé tételét.
Mint a nevében is benne: az érzékelő felismeri a sebességkorlátozó táblákat, és a gépkocsi sebességét lekorlátozza a megengedett legnagyobb sebességre akkor is, ha padlógázt nyomsz. Magyarországon van ennek valami értelme, tekintettel az útjavítások után "kint-felejtett" sebességkorlátozó táblákra?
Nekem sebességkorlátozó beállítás van,de őszinte leszek a leírásból tudom csak a működését...ha szépen nyomom a gázt és elérem a beállított max sebességet akkor hiába nyomom a gázt nem gyorsul tovább,de egy erőteljes gáznyomással már engedi átlépni a beállított sebességet.
Közlekedésbiztonsági szempontból engednie kell!! Tehát ha ezt behozzák akkor ez ugyan úgy fog működni,hogy szépen nyomod,de a megengedett sebességet nem léped át ,de egy erőteljesebb gázra már át fogja.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!