Szirénát hallva miért az első reakció a sofőrök részéről a szinte állóra fékezés?
Többször láttam már hasonlót, a mai betette a kaput. Két sáv, két irány, egy átlagos út. Szemből szinte az üres sávban két mentőautó közeledett szirénázva, szabad útjuk volt a sávjukban, erre az előttem lévő beleállt a fékbe, lehúzódott az út szélére felverve ezzel egy csomó port, hogy elengedje a mentőket, miközben erre semmi szükség nem volt, mivel a saját sávjuk teljesen szabad volt. Sajnos nem tudtam máshogyan reagálni, minthogy egész végig nyomtam a dudát, de nem értette miért vagy a szirénától nem hallotta.
Volt régebben egy hasonló eset, 2x két sávos út, a mentőknek szabad útjuk volt a belsőben, az előttem lévő és én is a külső sáv jobb oldalára húzódtam, miközben majdnem belementem az előttem lévőbe, mert úgy gondolta, közel állóra fékez a lehúzodás mellé.
Személy szerint keresem honnan jön a hang, meglátva a mentőt mérlegelek, szükséges-e tennem bármit, nem pedig állóra fékezek a sziréna hangjára. Ilyen még nem volt, de ha útjában állnék egy mentőautónak, akkor sem fékeznék egyből, keresve a rendelkezésre nem álló helyet, hanem gyorsítanék, hogy ne akadályozzam és amint le tudok húzodni annélkül, hogy a mentőt ezzel mögöttem teljesen lelassítanám, megteszem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!