Szerinted jó ötlet az autóban a kikapcsolhatatlan sebességkorlátozás?
Egy tervezet szerint lakott területen belül legfeljebb 50 km/h haladhatnának a járművek. Ezt úgy érnék el, hogy kötelező lenne beszerelni egy sebesség korlátozót, ahogy a kamionoknál szokás.
Műszakin vizsgálnák, manipulálták-e a rendszert. Tehát aki kikapcsolja, bírságot fizet.
Lehetőség lenne rövid időre 50 fölé gyorsulni (előzések), de 2-3 ilyen gyorsítás után mindenképpen megfogná a kocsit 50-nél és csak egy idő eltelte után működne ismét a gyorsítás.
Én üdvözölném a rendszert. Komolyan aggasztó, hogy 50-es táblánál 70-80 a forgalom tempója, 55-60-nál már villognak hátulról.
Elolvastam a linket.
Ez megint egy olyan javaslat, amit dilettánsok kitaláltak, de ésszerűen megvalósítani nem lehet. Ha erősebb gáznyomásra felülbírálható a rendszer működése, akkor ugyanaz lesz a történet, mint a cookie figyelmeztetés a weboldalakon: Papírforma szerint ott van, működik, csak éppen a gyakorlatban erősebben fogják majd nyomni a gázt és végeredményben minden marad a régiben. Az 500 méterenkénti RFID taget nem tudom hol írja, de nem kivitelezhető. Egész Európát fél kilométerenként végigásni tudod mennyibe kerülne és milyen utak lennének a foltozgatások után?
Újabb okosság az eu-s nagyágyúktól....
Szerintem nem ez a megoldás az "állandó sietősök" lelassítására. Amit én sem nagyon szeretek, lényegében amit írtál az utolsó bekezdésben.
Amúgy szerintem jó ötlet lenne olyan alapon, hogy +10 +20 km/h benne legyen.
30-as táblánál 40.
50-esnél 60.
70-nél 80.
130-nál 140-150.
Ez által megmaradhatna a forgalom tempója, lenne plusz sebesség amivel lehet gazdálkodni, viszont ki lennének szűrve azok az őrültek akik városban 110-el rombolnak végig.
inkább kötelező GPS nyomkövetőt gyorsulásmérővel. aztán a logoknak megfelelően szabni a biztosítás árát, ne meg instant büntetést durva túllépésnél.
a korlátozó hülyeség, veszélyes helyzezeket teremthet.
Előző vagyok
Sőt lehetne olyan is hogy műszakin is kiolvashatják a tachográfot, így a rendőr kerülése, radardetektor se lesz alternatíva, még forgalomból kivonáskor is. Eladásnál kötelező lenne a kiolvasás, nehogy az autó új tulaja kell kifizesse az előző tulaj gyorshajtását.
"annak meg mi értelme?"
Kiszűrhetőek lennének vele kimagaslóan gyors egyének akik 50-es táblánál 80-al rongyolnak és ledudálnak mert csak 55-el mész.
"A kérdés a gyorshajtás fizikai megakadályozására vonatkozik"
A kérdés arra vonatkozik, hogy "szerintem jó ötlet-e". Leírtam, hogy én milyen módon tartom annak.
@F@T@L_3RRORxoo89: nem csak a kimagaslóan gyorsan hajtókat, hanem a gyorshajtókat kell kiszűrni. Aki az 50-es korlátnál 80-nal ledudál, azt éppen úgy, mint aki előtte "csak" 55-tel. Mindkettő túllépte a megengedett maximumot.
Jelenleg is ez a baj a traffikkal: a gyorshajtás nagy részének nincs következménye, ebből adódóan a szabályszegés teljesen elfogadott.
Első körben ezen kellene változtatni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!