A BMW sofőrökről miért alakult ki olyan negatív kép?
Megmondom őszintén,hogy bennem is negatív kép él róluk.
Egy facebook posztnál olvastam a kommenteket, oda írta valaki,hogy ez hülyeség mert minden autós taplóskodik márkától függetlenül, de egy BMW-s bármennyire is szabályos nem veszik észre, de amint nem indexel azonnal sortüzet nyitnak rá gondolatban.
Ez alapján elkezdtem figyelni a márkákat, hogy ki milyen autóval szabálytalankodik, beleértve az indexmentességet is.
Megjegyeztem pár igazán pofátlan dolgot, BMW-től egy nem indexelés volt, meg egy másik előzte a sort feltehetőleg átlépve a legnagyobb megengedett sebességhatárt, de legalább indexelt.(a sor 70-es tempóval haladt kamionnyi helyeket hagyva egymás mögött)
Tegnap meg egy igazi "pimpelt" régebbi BMW ment előttem fiatal sofőrrel, végig indexelt amikor kellett, előzékenyen kiengedte maga elé azt akit kellett, átengedte a babakocsis gyalogost ellenben az előtte haladókkal.Nem ment lassan, és gyorsan sem tartotta a forgalom ritmusát, nem lehetett belekötni.(ez persze így normális csak sokan nem néznék ki egy ilyen leírású autó/sofőr párosból - én sem)
Nincs okom védeni őket, feltudnék idézni a múltból olyan dolgokat amik miatt bennem is kialakult ez a kép, de így hogy valóban figyelem a különböző márkák által elkövetett közlekdési tahóságokat tényleg nem kiugró a BMW-k száma, az emberek fejében viszont mégis ez van vagy ez maradt meg.De miért?
Mint minden sztereotípia, nyilván ez is úgy indult, hogy valós problémákat nagyított fel a társadalom és kezdte azokat az egyes egyedek helyett a teljes populációra vonatkoztatni és általánosan érvényesnek tekinteni azt. Idehaza a rendszerváltás után meggazdagodott réteg számàra a BMW volt az egyik igazán menő típus és az 1990-es években meggyengülő (tovább gyengülő...) kontroll miatt sokuk szerette megmutatni, hogy ő a szabalyok felett áll. Így lett a BMW-ből a nyomulós, szélsőségesen individualista ember autója. Azóta ugye sima ügy még a legegyszerűbb embernek is (igaz, régi) BMW-hez jutni, szóval ma már jó eséllyel nem bunkóbb az átlag BMW-s, mint bárki más.
Esetleg még az is ráerősíthetett erre a sztereotípiàra, hogy a korábbi BMW sorozatoknak nagyon markánsan különült el a dizájnja a többi autóétól, így a laikusok is könnyebben megjegyezték maguknak, ha épp egy ilyen autós volt pofàtlan.
Sosem néztem autótípust, miben ül éppen egy kreténebb sofőr, az ha valaki idióta módon vezet, jópár összetevő eredménye. De legkevésbé az autómárkáé.
Mindig megmutatkozik a vezetési stílus az illető személyiségéhez mérten, szinte minden esetben.
Szabályok között élni képtelen, deviáns alakok pontosan ugyanígy vezetnek, az öntelt, pökhendi emberek szintén, illetve a kis vállalati alkalmazott a gépsor mellől, na ez meg aztán úgy, mint egy gép.
Legrosszabbak a kisebbrendűségi komplexusos emberkék, fix, ha ilyen előtt mész, számíthatsz bármire.
Ha itt élnél a Ferenc körúton, akkor láthatnád, hogy a bmw sofőrökről nem alakulhatott ki olyan negatív kép.
Márkától függetlenül tolja mindenki a vasat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!