Közúti igazoltatás során, negatív eredményű szondázást követően, van-e jogosultsága a rendőrnek indok nélkül a kocsit átkutatni (értem kesztyűtartó, könyöklő, csomagtartó), illetve a ruházatom átmotozni?
Igen.
(1. Szerinted a negatív alkoholteszt és a jármű átvizsgálása hogy függne össze? Az egyik arra irányul, hogy ittasan vezetsz-e, a másik arra, hogy nincs-e a birtokodban tiltott tárgy.
2. A ruházatodat nem "átmotozza", mert a motozás a testüregekre is kiterjedő vizsgálat, hanem átvizsgálja.)
Igen, van joga.
Nem hallottad a hírekben? Ez várható egyre többször.
1. Nem picsogás, ahogy írtam, kellemetlen, mert az elhaladók annyit látnak, hogy vizsgálják a ruházatom, illetve matatnak a kocsiban. Mint valami bűnözővel.
2. Azért ragadt meg bennem az egész, mert előtte ültem be a kocsiba, a belvárosból jöttem, ahol "sötét alakok" alpári módon, tömegesével randalíroztak, és sehol egy gyalogos, vagy autós járőr abban a negyed órában, amíg ott tartózkodtam. És legalább ilyenkor hadd szúrja már a szemem a dolog.
Érdekes kontraszt!
Amerikában,egy éjszaka lassan vezettem,mert nyilvános telefont kerestem.(Még nem volt itt mobilom.)
Egy civil járőr megállított,beszagolt a fülkébe,és végigsétáltatott egy vonalon.Miután rájött,hogy nem ittam,sűrű bocsánatkérések után üdvözölt Amerikában,és jóegészséget kívánt otthoni családtagjaimnak,majd gyorsan elhúzott,nehogy felírjam a rendszámát,és feljelentsem zaklatásért,és gyanúsításért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!