Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mi a teendő, ha a 60-as...

Mi a teendő, ha a 60-as sebességkorlátozásnál,60km/h sebességnél a külső sávban a mögöttem jövő kamion villog, dudál, és kb. egy méterre megközelíti a kocsimat?

Figyelt kérdés
Az M0 munkavégzés miatt hosszasan 60-asokkal kitáblázott szakaszán történt, pár hete. A kamion szemmel láthatóan gyorsabban szerettett volna menni, én viszont nem. Ha jól tudom, előznie nem volt szabad, és helye sem lett volna, a belső sávban folyamatos volt a sor. Ott valamivel gyorsabban mentek. Az eddigi legjobb tanács amit kaptam, az volt, hogy ilyenkor le kell lassítani arra a sebességre, ami megfelel az általa tartott követési távolságnak. Tényleg veszélyesnek éreztem, hogy ilyen közel jön. Ha bármi miatt fékeznem kell, nem tudott volna megállni.

2019. febr. 27. 11:07
1 2 3 4 5
 41/41 anonim ***** válasza:
18%

[link]

Brüsszelnek és a firkásznak üzenném, hogy egy 37eFt-os bünti nálunk már nem a durva kategóriába esik...

Hamarosan a korábbinál nagyobb összegű, 116 eurós (mintegy 37 ezer forint) büntetésre számíthatnak a háromsávos autópályákon tartósan, nem előzés céljából a középső sávban haladó járművek vezetői a belga parlament döntése érelmében.

A napilap tájékoztatása szerint a belga parlament egyhangúlag elfogadott határozatával megkettőzte az eddig érvényes 58 eurós (mintegy 18 500 ezer forint) büntetést a "forgalmat zavaró és nagy mértékben lassító" szabálytalanság esetében.

Benoit Godart, a belga közlekedésbiztonsági intézet (Vias) szóvivője elmondta, az intézkedés a közlekedés terén az autósok körében gyakran tapasztalható helytelen magatartás elleni fellépés. Arra hívta fel a figyelmet, hogy a KRESZ nemcsak az autópályák középső sávjában való tartós haladást tiltja, hanem a jobbról való előzést is, amely szintén súlyos sőt, a biztonságot nagy mértékben veszélyeztető közlekedési kihágásnak számít.

Szintén 116 eurós büntetés jár annak, aki a középső sávban lassabban haladó járművet a közlekedés gördülékenysége érdekében a szélső sávban, jobbról megelőz.

A hamarosan életbelépő jogszabály értelmében az említett szabálysértések miatt második alkalommal megbüntetett járművezetők jogosítványát is bevonhatják ideiglenesen.

Mint közölte, a tartósan középen haladás vétsége miatt az autópálya-rendőrség tavaly mindössze átlagosan napi hét feljelentést tett, holott a szabálytalankodók száma ennél sokkal nagyobb. Az autópálya közlekedési szabályainak betartását a jövőben több rendőr bevonásával fogják ellenőrizni. Sem a sebességmérő, sem a forgalmat figyelő rendőrségi kamerák, sem pedig a személyautókba szerelt fedélzeti kamerák felvétele alapján nem indítható eljárás - tette hozzá.

2019. márc. 3. 18:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!