Mi a teendő, ha a 60-as sebességkorlátozásnál,60km/h sebességnél a külső sávban a mögöttem jövő kamion villog, dudál, és kb. egy méterre megközelíti a kocsimat?
"Előszöris ő jó eséllyel magasabban van, átlát feletted, így szintén jó eséllyel előbb érzékeli a problémát, és előbb kezd el fékezni mint te. "
Németországban úgy átlátott fölöttem, hogy engem nem is látót a Smarttal, kétszer koccolt le /városban voltunk, dugóban, úgyhogy nem volt nagy gáz/, mire feltűnt neki, hogy van ott valami.
Velem is volt ilyen, kitettem az indexet jobbra és megelőzött, majd azért nevelő célzattal rám húzta a vontatmányt.
Azzal egyetértek, hogy a konfliktus élezése sem jó, de a 60-as tábla sem indokolatlan olyan helyen, ahol azért csak megbotlik a munkás, kicsit kilóg a gém, túltolat a Liaz, kigurul pár rög a feltőrt aszfaltból a sávodba... Tehát én megteszek mindent, hogy megelőzhessen, az már legyen az ő döntése, hogy ez szabályos-e.
"#7
Ott a pont."
Én tudom, hogy itt a pont, csak épp az itteni pontozómazsolák <580km vezetési tapasztalattal ezt nem lájkolják :)
Köszönöm a válaszokat.
Nem emlékszem, volt-e hely lehúzódni, vagy megállni, és a belső sávba sem volt kedvem bekéredzkedni. Ráadásul ők is gyorsabbak voltak nálam.
60-nal pedig nem azért mentem, mert nem tudtam vagy mertem volna gyorsabban, hanem mert ez volt írva a piros szegélyű kerek táblákra.
A kamionos átlát feletted, a kamionos profi, a kamionos megy egész nap és ha nincs követési távolság akkor nem tud megállni ő sem és ilyet napi szinten látunk. Meg olyat is amikor a tűzoltók a ponyvás félpót közepén vágják szét a hátulról érkező fülkéjét, mert laza 5 métert beugrott a rakományba. A kamionosok bla bla bla , nem ők sem szupermenek, ők is átlagemberek és akad ott is felelőtlen p'0'cs, nem is kevés.
Ilyen esetre nincs jó tanács, ha elkezdesz lassítani azzal végigszopatod fél M0-t, ha nyomsz egy büntiféket vagy kiadja vagy nem áll meg mögötted és attól még nem leszel boldogabb, hogy fizet a biztosítója. Ha ráhívod a rendőrt pff, mire a nulláson egy ilyenhez kiér ha van is szabad kocsi...
Szomorú, hogy ennyi a közlekedési kultúra, viszont az még szomorúbb, hogy jelentős részben azok miatt is ilyen, akik totális baromságokkal megpróbálják megmagyarázni, hogy az a paraszt nem is paraszt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!