Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mi a teendő, ha a 60-as...

Mi a teendő, ha a 60-as sebességkorlátozásnál,60km/h sebességnél a külső sávban a mögöttem jövő kamion villog, dudál, és kb. egy méterre megközelíti a kocsimat?

Figyelt kérdés
Az M0 munkavégzés miatt hosszasan 60-asokkal kitáblázott szakaszán történt, pár hete. A kamion szemmel láthatóan gyorsabban szerettett volna menni, én viszont nem. Ha jól tudom, előznie nem volt szabad, és helye sem lett volna, a belső sávban folyamatos volt a sor. Ott valamivel gyorsabban mentek. Az eddigi legjobb tanács amit kaptam, az volt, hogy ilyenkor le kell lassítani arra a sebességre, ami megfelel az általa tartott követési távolságnak. Tényleg veszélyesnek éreztem, hogy ilyen közel jön. Ha bármi miatt fékeznem kell, nem tudott volna megállni.

2019. febr. 27. 11:07
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
38%

Az tényleg igaz, hogy a te óra szerinti 60-ad, az csak 55-56 hm/h.

Számold hozzá!

2019. febr. 28. 00:12
 22/41 anonim ***** válasza:
11%
Kamionosként ez az egyik legidegesítöbb fajta autós az utakon, aki a 60 asnàl autópályán görcsösen a 60 hoz ragaszkodik, általában inkább alatta, azaz biztos ami biztos alapon inkább megy 57-58 al, nehogy 61 legyen belõle, az 57 reálisan kb 52 53, 60 nál ugye 75 tõl büntetnek, tehát gyakorlatilag egy olyan helyen ahol 75 tel mehetnel 20 kmh lassabban mész, én nem várom el senkitõl, hogy 78 al menjen óra szerint elöttem, de azért egy 70 simán belefér, ez akkor a legidegesítöbb amikor a munkálatok elején ahol már 60 as van, én megyek 75 vel, rátapos és megelõz, miért is huzodna be mögém, majd visszalasít a 60 ra, na ilyenkor a legszivedebben feltolnám a korlátra.
2019. febr. 28. 08:38
 23/41 anonim ***** válasza:
37%

Ha gyári a kerékméret, akkor az óra szerinti 60 az a 60-as táblánál 60-at jelent! Lefelé KELL csalnia pont azért, hogy ne lépjék túl a megengedett sebességet! Ez direkt így van kitalálva.

Másik oka nem forog közszájon, de így a fogyasztási értékek is kedvezőbbek, mert 60-al számolják, de csak 55-el halad... 130-nál még kevesebb és így tovább. (ez az autógyártóknál szokásos legális csalás)

De a fékút is rövidebb, mintha tényleg annyival menne a valóságban mint amennyit az óra mutat.

De miért alap az a hozzáállás ami itt is ordít jó pár hozzászólásból, hogy mikor büntetnek már, vagy nem büntetnek még? Szégyen. És azzal kompenzálja magát, ha megy mint állat és direkt ellenkezik az előírtakkal.

2019. febr. 28. 09:48
 24/41 anonim ***** válasza:
39%

A 60 a megengedett legnagyobb sebesség!

Ha akarom, 48-cal vagy 56-tal megyek.

A mögöttem lévőnek két lehetősége van:

-sávot vált

-marad mögöttem.

Az engem nem érdekel, hogy a kamionosnak ki van centizve az ideje.

Ne akarja eldönteni, hogy a saját autómmal mennyivel közlekedjek!

Azt sohasem értettem, ha lakott területen belül 40-nel megyek, akkor miért akarnak hajszolni, úgysem megyek gyorsabban.

Neked azt nem kell tudnod, hogy az óra szerinti 60-ad gps szerint mennyi!

2019. febr. 28. 11:24
 25/41 anonim ***** válasza:
37%
25/25 pedig egyszerű, azzal, hogy 35 tel totyogsz a mögötted lévőknek rabolod az idejét, és sokkal balesetveszélyesebb mint mondjuk ha 60 al menne a sor, mert egy ilyen úton alvót mindenki meg akar előzni, és ilyenkor veszélyesebb előzésbe is belekezdhetnek, minthogy mögötted vesztegessék az idejüket csiga tempóban
2019. febr. 28. 11:46
 26/41 anonim ***** válasza:
83%

Autópályán azért van egy minimum sebesség, az pedig a 60km/h. Régen csak az volt a szabály, hogy tudjon minimum annyival menni, de nem volt kötelező. Aztán rájöttek, hogy ez mekkora tökönlövés így minimum 60-al kell menni, ahol pedig dolgoznak, ott nem véletlenül van kint a 60-as tábla! A nagyonokos kamionosokat egyszer beállítanám kátyúzni, festeni, bokrot nyírni, miközben elhúz közvetlenül mellette 1 méterre legalább 15 kamion 130-al.

Városban rendőrök is rendszeresen 40-el csorognak éjszaka, levillog jobbra, hogy előzzem nyugodtan, és nem, nem kapcsolja be a lámpát, hanem ugyan úgy csorog tovább.

Előző meg feküdjön le időben, aludja ki magát, és keljen fel hamarabb, akkor lesz ideje élni is.

2019. febr. 28. 13:48
 27/41 anonim ***** válasza:
73%

"A nagyonokos kamionosokat egyszer beállítanám kátyúzni, festeni, bokrot nyírni, miközben elhúz közvetlenül mellette 1 méterre legalább 15 kamion 130-al."

Egyszerűbb lenne őket eltiltani a vezetéstől, az összes többi hülyével együtt.

Bezzeg Ausztriában ahol figyelik a követési távolságot és section controll mérés van az útépítésben ott lapít mindegyik, mint sz.r a fűben :)

2019. febr. 28. 19:30
 28/41 anonim ***** válasza:
43%
Itt is azt kéne.
2019. febr. 28. 20:09
 29/41 anonim ***** válasza:
8%
Okos johni, akkor mit ennél ha a kamionosokat eltiltanàk a vezetéstõl?
2019. febr. 28. 22:18
 30/41 anonim ***** válasza:
43%
Akkor megint tisztességes élelmiszer lenne mindenhol, nem import szemetet árulnának.
2019. márc. 1. 00:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!