Csak szerintem nem szabad városon belül ilyen gyorsan előzni egy másik autót? Ezért a gyorshajtásért milyen pénzbírság jár?
Ezért? Semmilyen. Mivel a "szerintem ment vagy ...-tal" az sem nem hivatalos, sem nem pontos mérés.
Amúgy szerintem nem, vagy alig ment 50-nél többel, a másik Audi ment lassan. Ha már egyszer szemre mérünk.
Itt nem a gyorshajtással volt gond, hanem azzal, hogy le sem szårta az előzésbe kezdő autós, hogy nem üres a szembejövők sávja. Az oldaltávolság pedig még egy kikerülésnél is sovány lett volna.
A jobbra tartás szempontjából pedig az egyértelműen felfestett parkolósávot nyilván nem kell figyelembe venni. Sem autóval, sem biciklivel.
A kerékpárosok szoros jobbratartási kötelezettsége az út jobb széléhez történő húzódás kötelezettségére vonatkozik.
Jelen esetben a kerékpáros megszegte a KRESZ-t.
Nincs benne olyan kitétel, "ha fel van festve parkolóhely".
Autók nem parkoltak hosszú szakaszon az út szélén, ennek ellenére a kerékpáros nem húzódott félre, emiatt ő is erőteljesen közrejátszott a fenti veszélyes szituáció bekövetkeztében.
Hosszú évek óta kerékpározom. Tudod mit, nem értem, velem hogy-hogy nem fordult még elő ilyen eset? Talán azért, mert ilyen szituációban lehúzódva kerékpározom? Nem hívom ki magam ellen a sorsot, hogy közel menjek az autókhoz, ha nem muszáj? Mert a többi úton közlekedőt is partnernek tekintem, nem ellenfélnek/ellenségnek?
A magadfajták miatt utálják sokan a bringásokat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!