Át lehet hajtani a piroson autóval, ha abszolút üres egy kereszteződés?
Megbüntethet-e akkor a rendőrség, ha kellő körültekintés után egy abszolút üres kereszteződésben, mondjuk éjjel 2-kor áthajtok és ezt felveszi egy kamera, vagy éppen látja ezt egy álló járőrautó?
Nyilván a KRESZ ezt nem engedi meg, de van-e valamiféle méltányosság, hogy nem zavartam vagy veszélyeztettem az üres utcán senkit vagy ez inkább a rendőr személyétől függ, hogy megbüntet-e?
Ėjjel 2 kor is meg kell állnod ha piros. Akkor is, ha látod semeről sem jön autó. Nem mehetsz át.
Igen megbüntethetnek ha áthajtasz.
Ezen a gondolatmeneten tovább haladva, szerinted a vasúti átjárón is keresztül lehet hajtani a piros jelzés ellenére, ha ott még nen jön a vonat? :-)
A városokban kikapcsolják a lámpákat, ha nem tartják szükségesnek, hogy éjjel, vagy hétvégén is működjenek, de amikor működik, kötelező figyelembe venni.
Továbbgondolva:
- Áthajthatok-e a piroson, ha biztos vagyok benne, hogy a keresztben haladó lát és meg tud állni?
- Ellophatom-e a nagymamám nyugdíját, ha tudom, hogy úgyis csak a paplanba varrná?
- Megerőszakolhatom-e az édesanyádat, ha tudom, hogy igazából élvezné?
A kérdésem egy olyan helyzetre vonatkozott, amikor tényleg teljesen üres egy kereszteződés, hosszú perceken keresztül áll az ember tök egyedül, kellőképpen belátja a forgalmi szituációt és nem veszélyezteti senki zavartalan haladását vagy épségét - mert nincs senki az úton.
"Ilyenekkel..." - Kedves hetes! Nem szoktam szabálytalankodni, csak múltkor egy ilyen szituációban való hosszú várakozás után megfogalmazódott bennem a kérdés és gondoltam feltesteszem itt...
A cinikus troll és letorkoló válaszadók pedig nem értették meg a kérdés lényeget.
A többieknek köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!