Azt tudom hogy forgalmi vizsgán magamtól kell parkolóhelyet választani s parkolni, de pl. párhuzamosan hátra be lehet parkolni ha csak egy hatalmas helyet találok? Én inkább hagynám akkor azt a helyet.
Ha nagy hely van, akkor állj be oda. Nem szabálytalan, tehát nem buktathatnak érte.
Ha nem tetszik a vizsgabiztosnak, akkor legfeljebb azt mondja, hogy keressünk egy kisebb helyet.
Én pont kicsire próbáltam beállni az első vizsgámon. Az oktató fékezett joggal.
Most, majd úgy csinálom, hogy ha nem bődületnagy a hely, akkor hátra állok be.
Az előre parkolóhely, messziről látszik, hogy nagy.
A hátrára 1,5 kocsihosszt mondanak, de szerintem sem buktathatnak egy 2, kocsihosszas helyre való parkolásért.
Na, most buktam meg egy ilyen miatt. Értem a kérdést, bár egyben is leírhatta volna a kérdező a gondját nem 10 válaszban:)
Szóval igen, az oktató azt tanítja, előre parkoláskor legalább 2.teljes autónyi hossz kell, hátrafelé kb 1-másfél. Hátra kellett parkolnom és nem jól választottam ki ezt a helyet, túl NAGY lett. Igen, baj, mert nincsenek meg a támpontok. Addig oké, hogy autó mellé állsz, hátramenet, kormány koppig jobbra, 45 fokot zár be az oldalam a járdaszegéllyel. De ekkor kell egyenesbe szedni, az egyenes szakasz időtartamát meg úgy megállapítani, hogy belenézni a tükörbe bal oldalon és várni, hogy a másik autó sarka benne legyen. De ha jó messze van az a másik autó, vagy jó szarul állt be, akkor a támpontod csal. Rosszkor fogod balra húzni és vagy padkázol, mint én, vagy túl messze leszel a szegélytől és javithatod ki. De ha javítasz, nem mehetsz hátrébb, mert elvileg 1 autónyi helyed lenne manőverezni, oda kell képzelni a mögötted messze állót közelebb, különben nem az előírás szerint parkoltál és megbuksz.
Én is elcsesztem, azt mondta az oktató, ha bármikor autóban ülök, figyeljem melyik lenne a jó hely, gyakoroljak erre fejben, muszáj tudni kiválasztani a helyet, az az első lépés.
Kérdező!
Nekem a vizsgabiztos mondta, hogy ha nem találok helyet, keressek máshol, ezért hibavonal sem jár.
Egyébként ki lehet mérni nagyjából.
Megállsz úgy, hogy a kocsid orra, kb. egy vonalban legydn az első kocsi fenekével, ekkor hátranézel, hátrafordulva, és ha elégnek látod a helyet, beállsz, ha nem, nem.
Én itt buktam az elsőnél, hogy kicsi lett a hely. Nem mértem le.
Most mindig megmérem. Az oktatóm mindig mosolyog rajta, dehát így tanul az ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!