Vezetésbe beledumáló utas ellen van valami receptetek?
Ha nem vezetsz veszélyesen, akkor mondd a következőt!
Az én autómban három alapszabály van. Nem ugatsz bele a vezetésebe, nem nyúlsz a rádióhoz és nem gyújtasz rá. Ha a háromból valamelyik nem tetszik, akkor menj busszal.
Természetesen az alap, hogy rászólok. De tudjuk, hogy valakinek ez nem használ. Bárkit bárhol meg mégsem tehetek ki vagy verhetek meg ténylegesen.
Néha jó, ha figyel az utas és egy egy komoly helyzetben szól. Főleg az jó, ha idegen helyen navigál. De van a beledumálásnak egy olyan szintje, ami nem csak idegesítő, hanem veszélyes is. Barátomnak még jogsija sincs és úgy pofázik. A kormányt szerencsére nem tekergeti, de a környékén, ablaktörlő és társai, azért katangál.
Igazából még én is csak most tanulok, de ha mellettem is ezt csinálja, nem megyek vele sehová.
Állj félre aztan mondd neki ha nem tetszik ahogy vezetek akkor cseréljünk azt csináld te!Erre 2 reakcio lehetséges:
1)jajjj nem...meg nincs nekem semmi bajom ahogy vezetsz csinald csak!
Ilyenkor közlöd vele hogy rendben akkor viszont kussolj!
2)jó csereljünk!Az első méternél ahogy elindul kezdheted mint egy papagáj,hogy ne nyomd annyira a gázt,tedd ki az indexet,miert ilyen nagy vben kanyarodtal............mondjuk az a legviccesebb mikor ilyenkor megkérdezi az újdonsült sofőr hogy miert szólsz bele a vezetéseb!Mondhatod neki hogy te ugyan ezt csinalod!
Még 3 éve amikor friss jogsis voltam és mentünk osztálybuliba a volt osztálytársaimmal akkor én döntöttem, autóval megyek, mert úgy egyszerűbb, inni meg nem iszok. Aztán el kellett menni venni piát a iszákosoknak, mivel akkor én pont elmúltam 18 én mentem. De jöttek velem a csírkefogók is, mivel nekem annyiból áll a alkoholtartalmú italok ismerése, hogy sör,bor, pálinka , kellett aki segít választani olyan italokat amitől nagyon olcsón piszok mód be tudnak rúgni ,szegény osztály buliba tévedt volt iskolatársaim. Mivel rettenet féltem, hogy valamelyik belenyúl a vezetésbe mert olyan állapotba voltak, ezért indulás előtt közöltem, hogy nincs jogsim, az autót pedig egy nyitott garázsból szereztem, ezért ha lehet ne igassanak bele ja majd valami lesz, én felelősségem és maradjanak ki ebből.
Bevállt, jelentem, azóta is alkalmazom a módszert. :) ajánlom továbbá az ilyen szitukra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!