Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mik a tapasztalataitok az...

Mik a tapasztalataitok az esti, éjszakai vezetést segítő szemüvegekről?

Figyelt kérdés

Használtok ilyet?

Ha igen, milyet? Tényleg hasznosak?

2018. nov. 14. 21:00
 1/3 anonim ***** válasza:
Nekem a sárga szemüveg nagyon bevált, nem csak este. Igaz, én nem csúcsszuper, kimondottan esti vezetéshez optimalizált, igennagyon márkás szemüveget használok, hanem teljesen egyszerű, bár nem olcsó Zekler munkavédelmit. Munkában is szeretem és azon kívül is hasznos. A polárszűrősekkel még nincs tapasztalatom, azt nem használtam. Viszont a sárga szemüvegek tényleg működnek: hatékonyan vágják le a látható fény legfelső tartományát, növelve ezzel a többi kontrasztját.
2018. nov. 14. 21:10
 2/3 anonim ***** válasza:
Szerintem placebo. Én próbáltam kerékpáros szemüveget, aminek sárga volt a lencséje, de nem jött be. Igaz volt, hogy növelte a kontrasztot, de az árnyékok is sokkal sötétebbek lettek miatta és hiába volt kontrasztosabb minden, a túl sötét árnyékok miatt sz. sem láttam rendesen.
2018. nov. 15. 19:19
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
És pont ez a baj velük: a legnagyobb veszélyforrásnak számító, a fényszórók által be nem világított térben (“árnyékban”) lévő es sötét ruhába öltözött gyalogost, biciklist még kevésbé látod, hiába jobb az összkép többi része.
2018. nov. 15. 20:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!