Aki csizmaban, magassarkuban stb vezet, az hogy csinalja?
A kérdező kommentje:
De gondolom ebbe benne van a rutin is
Értsük már a poént kérlek :) .
Csak olyan cipőben vezess ami kényelmes és biztonságos. Csizma, magassarkú, papucs, szandál kizárva. Én vagy normális cipőben, vagy ha az időjárás engedi akkor mezítláb vezetek.
Vegyük a gázpedál útját kb. 8cm-nek.
Nulla amikor csak éppen hozzáérsz a gázpedálhoz, és 8 amikor teljesen koppon van.
Ha fele gázzal akarsz menni, akkor a teljes pedálút felét(4cm) kell taposni.
Vagyis akár mezítláb vezetsz, akár a világ legvastagabb talpú dorkóját hordod, ígyis-úgyis 4 cm-t kell mozdítanod bokából.
Akkor miért írod, hogy "picit kellett nyomnom, de nyomtam ezerrel"? :/
Maradjunk annyiban, hogy bizonyos gyakorlat után, tökmindegy, hogy milyen vastag a cipótalp.
Gyakorolj, és fog menni! ;)
"Nem hallottam meg errol, hogy ajanljak a valtocipot"
Félreérted: Nem a váltócipőt ajánlják, hanem hogy eleve normális cipőt vegyél fel otthon, ha vezetsz aznap. A csizma még határesetnek elmegy, de magassarkúban konkrétan életveszély vezetni. A cipő sarka nem ad semmiféle megtámasztást, könnyen megcsúszhat és kész is a baj.
Különben téli cipőben, amiknek vastag a talpa (a csizmához hasonlóan), kevésbé érződik a pedál, főleg ha az ember egy olyan autót fog ki, aminek a gázpedáljának eleve nulla visszacsatolása van (gondolok itt pl. a jó öreg zsigulira, aminél olyan volt, mintha egy darab drótot nyomtál volna, ha nem volt kellően felkeményítve :D). Ha kezdő vagy és nagyon zavar, akkor próbálkozz sportcipővel, szerencsére még annyira nincs rossz idő, hogy kelljen a bunda lábra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!