Ki volt a hülyébb? Én vagy a buszos?
"nyomom neki, erre a buszos is elkezdi nyomni, éppen hogy befértem elé"
Ha így szeretsz vezetni, azt javaslom, szerezz be egy kocsit, ami a gázadásra valamivel intenzívebben reagál. Itt van pl egy nem egészen 700ért: [link]
Ennek odatiporsz egy parkettagázt, állva hagyod a buszt. :)
#12!
Olyan nincs hogy két párhuzamos sáv csak úgy összeolvad. Mindenütt az a megoldás, hogy az egyik változatlanul megy tovább a másik pedig belevezetik. Ezt általában nyilak is jelzik. Tök mindegy hogy jobbról vagy balról, de aki ezeket a nyilakat látja maga előtt, annak kell alkalmazkodnia a másik sáv forgalmához.
Nyilván egy dolog a szabály, egy másik pedig az, hogy azért elvárható mindenkitől az, hogy ne nehezítse meg a másik ember helyzetét. Látom, hogy véget ér a másik sáv, látom, hogy gázelvétellel vagy csak simán a sebességet tartásával segíteni tudom a másik sávban közlekedőt, akkor nem állok neki gyorsítani meg izmozni 40 utassal a hátam mögött. És főleg nem nyomom a dudát idegbeteg módon, mert egy buszvezető naponta tucatnyi hasonló helyzettel kell megküzdjön es bizony rohadtul nem egészséges, ha tucatnyi alkalommal fel is kûrja rajta az agyàt.
Ezzel együtt jogilag természetesen a buszos volt a jó gyerek, te meg a szår arc.
14-esnek: Magyarországon igaz, de külföldön van olyan, hogy egyszer csak kèt sávból egy lesz és nincs felfestve, melyik melyikbe csatlakozik bele. Persze ez az eset le is van szabályozva a helyi szabályokban.
Angliában minden fordítva van. Ott még a kenyér héja is belül van.
Egyébként milyen Suzuki, mert egy sok kilométeres régi sviftet, egy új pl Detroit Diesel motoros busz legyorsul.
Nekünk volt egy vicces esetünk Pesten. Simán legyorsultunk a lámpánál egy Honda Accordot egy (nyilván pótkocsi nélküli) Peterbilttel. Annak azért van egy fílingje, amikor egy akkora dög füstölő gumikkal indul meg...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!