Szabad itt balra kanyarodni?
Sajnos a képen nem lászik, de ha jól emlékszem az oszlopon van egy kötelező haladási irány tábla.
A Madzsar József utcából minden masodik autó lekanyarodik balra a Hadrianusra.
Ez így szabályos?
Van ott térfigyelő, ha ott balra megyek, megbüntethetnek?
itt mennék balra:
Most mi a kérdés? A kereszteződés végén ott van az egyértelmű utasítást adó tábla, miszerint jobbra kötelező kanyarodni. A lámpa azért nem nyilas zöld, hanem teli, mert egyidejűleg engedi el a gyalogosokat. Vagy az a kérdés, hogy a belső sávból egyből szabad-e a belsőbe menni? Az pedig logikus, hogy a melletted lévőket nem szorítod a járdára...
A másiknál semmi sem tiltja a balra kanyarodást, csak a kanyarodó útról történik letérés, viszont a kitérés iránya meg van szabva. Remélem, hogy nincs jogsid vagy még csak tanulod ezt az egészet, mert ellenkező esetben nagyon amatőr hibáról beszélünk.
Marha régi a kép. (7 éves)
Az okozza a félreértést, hogy már teljesen máshogy néz ki az egész kereszteződés. Nem is értem miért ezeket linkelte a kérdező.
Megváltoztak az elsőbbségi viszonyok és az egyirányúsítás is. A Szentendrei útról már le lehet kanyarodni (balra) a Madzsar Józsefre.
Itt találhatóak frissebb képek is:
Ha jól értem itt akar balra kanyarodni a kérdező, ami teljesen szabályos.
A kötelező haladási irány csak az első (szemből egyirányú) utcára vonatkozik.
bocsi a régi képekért, csak a street viewt ismertem
arra gondoltam, amit a 3. válaszoló írt
köszönöm a válaszokat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!