KRESZ: miért vonatkoznak mindenkire azonos szabályok?
A kérdésem a nem megkülönböztető jelzéssel közlekedő civilekre vonatkozik.
Az, hogy minden ilyen közlekedőnek azonos szabályokat kellene betartania, feltételezi, hogy azonos képességekkel is rendelkeznek. Ennél távolabb semmi sem állhatna a valóságtól. Miért nem lehet - ha a megfelelő körülmények adottak - haladni hagyni az arra biztonságosan képeseket? Miért nem lehet jogosítványt szerezni bizonyos mértékű "gyors"hajtásra?
Például: rengeteg lakott területnek bélyegzett útszakasz van, ami teljesen kihalt. Éjszaka is kevés helyen indokolt az 50-es sebességkorlátozás. Mindkét alábbi helyen ennyi a sebességhatár:
Ez csak egy példa a sok közül. Életszerű? Aligha.
Miért nincs igény arra, hogy a szabályokat igazítsák a valósághoz?
"jók a reflexeim"
Erre csak azt tudom írni, amit előttem leírtak 15-ször. A KRESZ alapvető célja a biztonságra törekedés, a balesetek minimalizálása. Ha valaki reflexből vezet az már régen nem biztonságos.
A "jók a reflexim" mióta egyenlő a reflexből vezetéssel?
Arra számítok, hogy ha meg kell állni, időben reagálok. (De miért is kéne, az előbb írtam, hogy "ha belátom" - szövegértés.)
Kevesebben halnának meg az utakon, ha a büntetések kiszabása helyett ténylegesen megtanítanák az embereket vezetni, és nem adnának minden vezetéshez bénának jogosítványt. Remélhetőleg nekik hamarosan ott lesz az önvezető autó.
ha alkalmas lennél gépjárművezetésre, tudnád, hogy a közlekedésnek sok résztcevője van! a magukat jobbnak gondoló autóvezetők teremtik okozzák a baleseteket, teremtik a balesetveszélyt, ami a "mazsolák" nak köszönhetően nem következik be legtöbbször.
tehát kinek a képességeit kéne megkérdőjelezni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!