Lakott területen belül 60 km/h-nál fényképez a rendőrségi traffipax?
Olyan nincs, hogy egy autó mutatója fixen 2km/h-val többet vagy kevesebbet mutat :D
Ez sebességfüggő! Minél gyorsabban mész annál többet fog mutatni! 130-nál már lehet csak 120-at mutat! 180-nál már 20km/h is szokott lenni.
Míg kis sebességnél pont, hogy kevesebbet mutat...
sok autóban ezért indul a km/h mérő 20 km/h-ról.
Sajnos nem, pedig pont, hogy lakott területen belül kellene nagyon de nagyon szigorúan büntetni!
(Én levinném 40km/h-ra a sebességhatárt és akkor mindenki 50-el menne)
Ha kikanyarodik eléd egy bringás az a 10km/h is sokat számíthat!!!
#3: Előző, 50-nél, 60-nál azért még nem olyan rossz a féktávolság és a biciklis is nézzen a szemével (mondom ezt úgy, hogy jelenleg az egyetlen járművem, amit használok, egy bicikli).
Vannak 40-es falvak, én aztán sose mentem lényegesen lassabban, mint az 50-esekben, a 40 az nem sebesség egy szép, belátható főutcában, bocs. Nem tudom elhinni, hogy bárkit veszélyeztetnék, kifejezetten ügyelek arra, hogy még 60-nal se menjek faluban, ami igazán lassú, egyesek nem ennyire finomak.
Igen, szabály, de a realitásokat sem árt figyelembe menni. Nem tudom, ki tartja be mindig az 50-et, de kevesen lehetnek.
Gondolom nem véletlen vitték le 40km/h-ra!
Amúgy meg szerintem az autósok a bénák mert ha normálisan beállított lámpák vannak illetve ugyan annyi autó közlekedik akkor attól, hogy csökkentették a sebességhatárt még nem szabadna dugónak lennie csak akkor ha nem tartják be a sebességhatárt és 40 helyett 45-50-el mennek mert akkor valóban feltorlódik a sor.
Csak kicsit gondolkodni kell hozzá, nem nehéz ez :D
"Egyébként arra próbáltam rámutatni, hogy a sebességhatárt nem biztos, hogy jó ötlet levinni, mert ha nálunk ez lett belőle, akkor biztosan máshol is előjönne hasonló helyzet."
Ismétlem magam: ha mindenki betartaná a 40km/h-t akkor nem lenne dugó!
Ugyan olyan lenne mint előtte csak az átlagsebesség változna de a közlekedés ugyanúgy dinamikus lenne, nem lenne dugó.
Csak ugye gondolom nem sokan tartják be a 40-et és hamar utolérik azokat akik viszont betartják és kész is a dugó!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!