Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Lakott területen belül 60...

LightDragon kérdése:

Lakott területen belül 60 km/h-nál fényképez a rendőrségi traffipax?

Figyelt kérdés
A minap lakott területen belül 60 km/h-val előztem meg egy autót és utána visszalassitottam 50 km/h-ra, viszont utólag megnéztem egy Traffipax térképet melyen jelezve volt hogy ott abban az időpontban amikor én előztem a rendőrség által ki volt állítva traffipax. Utána olvastam és elméletileg 65 km/h-tol fényképez a traffipax lakott területen belül. Ha 50 és 65 között mész akkor max helyszíni bírságot kaphatsz ha a rendőr utánad jön és megállít. Szeretném kikérni a tapasztalatokat hogy valóban így működik e a dolog. A válaszokat előre köszönöm! Még annyit hogy az autó km/h-ra mérője 2-vel többet mutat mint amennyivel valójában megyek, tehát olyan 58 km/h-val mehettem a valóságban.

2018. szept. 6. 23:43
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
17%

Olyan nincs, hogy egy autó mutatója fixen 2km/h-val többet vagy kevesebbet mutat :D

Ez sebességfüggő! Minél gyorsabban mész annál többet fog mutatni! 130-nál már lehet csak 120-at mutat! 180-nál már 20km/h is szokott lenni.

Míg kis sebességnél pont, hogy kevesebbet mutat...

sok autóban ezért indul a km/h mérő 20 km/h-ról.

2018. szept. 7. 00:11
 2/20 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg csak helyszíni bírságot kaptál volna ennyivel, közigazgatási bírság ilyen mértékű sebességtúllépésnél nem lesz.
2018. szept. 7. 00:13
 3/20 anonim ***** válasza:
25%

Sajnos nem, pedig pont, hogy lakott területen belül kellene nagyon de nagyon szigorúan büntetni!

(Én levinném 40km/h-ra a sebességhatárt és akkor mindenki 50-el menne)

Ha kikanyarodik eléd egy bringás az a 10km/h is sokat számíthat!!!

2018. szept. 7. 00:16
 4/20 anonim ***** válasza:
Utolsó: Nálunk a főúton levették 40 km/h-ra a sebességhatárt a városban, azóta folyamatos dugó van, pedig jól beállított lámpák vannak végig (rövid piros és hosszú zöldhullám). A mellékutcákból a folyamatos kocsisor és dugó miatt pedig nem tudnak kikanyarodni normálisan, ezért ott is autósorok alakulnak ki rendszeresen. Tudod, hogy mi lenne a megoldás a problémára? Az, hogy nem piszkálják meg a sebességhatárt, mert előtte nulla dugó volt a szakaszon.
2018. szept. 7. 00:23
 5/20 anonim ***** válasza:
100%

#3: Előző, 50-nél, 60-nál azért még nem olyan rossz a féktávolság és a biciklis is nézzen a szemével (mondom ezt úgy, hogy jelenleg az egyetlen járművem, amit használok, egy bicikli).

Vannak 40-es falvak, én aztán sose mentem lényegesen lassabban, mint az 50-esekben, a 40 az nem sebesség egy szép, belátható főutcában, bocs. Nem tudom elhinni, hogy bárkit veszélyeztetnék, kifejezetten ügyelek arra, hogy még 60-nal se menjek faluban, ami igazán lassú, egyesek nem ennyire finomak.

Igen, szabály, de a realitásokat sem árt figyelembe menni. Nem tudom, ki tartja be mindig az 50-et, de kevesen lehetnek.

2018. szept. 7. 00:30
 6/20 anonim ***** válasza:
2%

Gondolom nem véletlen vitték le 40km/h-ra!

Amúgy meg szerintem az autósok a bénák mert ha normálisan beállított lámpák vannak illetve ugyan annyi autó közlekedik akkor attól, hogy csökkentették a sebességhatárt még nem szabadna dugónak lennie csak akkor ha nem tartják be a sebességhatárt és 40 helyett 45-50-el mennek mert akkor valóban feltorlódik a sor.

Csak kicsit gondolkodni kell hozzá, nem nehéz ez :D

2018. szept. 7. 00:30
 7/20 anonim ***** válasza:
#6: Azért vitték le, mert bevezettek kétoldalt 1-1 kerékpársávot és veszélyesnek tartották, hogy a kerékpárosok mellett 50 km/h-val húznak el az autók. Ha úgy nézzük ez tényleg egy reális indok volt, de cserébe az lett belőle, amit leírtam. Egyébként arra próbáltam rámutatni, hogy a sebességhatárt nem biztos, hogy jó ötlet levinni, mert ha nálunk ez lett belőle, akkor biztosan máshol is előjönne hasonló helyzet.
2018. szept. 7. 00:34
 8/20 anonim ***** válasza:
19%
#5 majd ezt mond annak a kisgyerek szüleinek is akiknek átmentél a gyerekén mert figyelmetlenül kiszaladt eléd takarásból!
2018. szept. 7. 00:36
 9/20 anonim ***** válasza:
74%
De mondom, a probléma az, hogy a hosszú zöldhullám és a rövid piros ellenére éjjel-nappal fel van torlódva a főút, emiatt a mellékutcákból sem tudnak normálisan kikanyarodni, így ott is feltorlódik időnként kisebb sor. Ahhoz, hogy ki tudjanak kanyarodni rövidebb zöld kéne, akkor viszont a főúton még nagyobb lenne a sor, tehát ez szóba sem jöhet. Én egyetlen megoldásnak azt látnám, hogy visszateszik az 50-es sebességhatárt és akkor nem lenne torlódás...
2018. szept. 7. 00:38
 10/20 anonim ***** válasza:
0%

"Egyébként arra próbáltam rámutatni, hogy a sebességhatárt nem biztos, hogy jó ötlet levinni, mert ha nálunk ez lett belőle, akkor biztosan máshol is előjönne hasonló helyzet."

Ismétlem magam: ha mindenki betartaná a 40km/h-t akkor nem lenne dugó!

Ugyan olyan lenne mint előtte csak az átlagsebesség változna de a közlekedés ugyanúgy dinamikus lenne, nem lenne dugó.

Csak ugye gondolom nem sokan tartják be a 40-et és hamar utolérik azokat akik viszont betartják és kész is a dugó!

2018. szept. 7. 00:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!