Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Vannak olyan sofőrök akik...

Vannak olyan sofőrök akik külön megállnak a stop tábla vonalánál?

Figyelt kérdés
40 éve vezetek és egyszer láttam csak ilyet (tanuló vezetőkön kívül)
2018. szept. 2. 11:55
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
9: igazad van. Keverem a két utcát. Köszönöm a kiigazítást. :)
2018. szept. 2. 13:44
 12/17 Beviz Elek ***** válasza:
38%
Nekem teljesen mindegy hogy macisajt vagy stop tábla. Ott és akkor állok meg ahol/amikor kell. Ha feleslegesnek vélem, egyáltalán nem állok meg.
2018. szept. 2. 14:36
 13/17 Alex Fly ***** válasza:

@10: lehet, hogy úgy tünik: rossz helyen van a tábla; de egy táblát nem lehet csak úgy bárhova kihelyezni. Vannak előírások, amik kötik a táblák kihelyezőit.

Mindenesetre a közlekedő számára ez irreleváns, neki a KRESZ előírásai a mérvadóak. Azaz megáll a stopvonalon/stoptábla vonalában és onnan csorog előre, ha szükséges.

Ha úgy gondolja, felesleges, akkor nem áll meg...de ebben az esetben vállalja a következményeket is és egy esetleges büntetés esetén nem mást hibáztat a saját döntése miatt...

2018. szept. 2. 15:01
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a stop meg a elsőbbségadás kötelező tábla pontosan ugyanazt jelzi .Benézek ha jön valami, elengedem,ha nem jön semmi a közelben ,akkor megyek. Szóval ha a Stop vonalánál semmit nem látnék az útból akkor nem állok meg ott,hanem addig gurulok amíg rálátok az útra.Nincs értelme a kétszeri megállásnak. Még soha nem büntettek ezért ,de ha egyszer megbüntetnek, kifizetem szó nélkül .
2018. szept. 2. 18:35
 15/17 anonim ***** válasza:
46%
Én gyakran a macisajtnál is megállok, ha nem annyira belátható az utca. Nem leszel attól faszább gyerek, ha nem állsz meg a STOP-nál, ellenben ha összetöröd az autót, az gáz.
2018. szept. 2. 18:53
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Én szerencsére többnyire olyan helyeken vezetek, ahol logikusan, a kereszteződés adott ágának veszélyességétől függően szoktak a stop vagy a macisajt között választani. Így aztán megszoktam, hogy megállok a jelzett helyen is, ezzel adok magamnak pár plusz másodpercet arra, hogy felmérjem, mi a helyzet, ráadásul az erre kimondottan utazó rendőrök sem találnak fogást rajtam. Persze más helyeken van, hogy nem érzem indokoltnak a táblat, de ugye ott nem ismerem a baleseti statisztikákat, nem bírálom tehát felül a táblát.
2018. szept. 3. 07:39
 17/17 anonim ***** válasza:
83%
Igen, és én minden reggel megnézem a rendszámtáblát,gumikat,izzókat és fékpróbát is csinálok, napi első elindulásnál szögmérővel mérem meg a kerék holtjátékát, a kresz nem mese. Ja és 10 óra 11 percnél fogom a kormányt.
2018. szept. 8. 23:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!