Vannak olyan sofőrök akik külön megállnak a stop tábla vonalánál?
Ha van vonal, én mindig megállok ott is. Akkor nem, ha valaki annyira a popsimban követ, hogy rám futna.
Meg akkor sem, ha 360°-ban sehol senki.
Egyébként sok autóst látok, aki kétszer áll meg, ha van felfestett vonal. Nem tipikus, de nem is rendkívül ritka (amerre én autózom).
Én se nagyon láttam még ilyet.
Én is csak akkor állok meg a vonalnál, ha rendőr van a közelben.
Egyébként legtöbb helyen totál értelmetlennek találom a stop táblát.
40 éve vezetsz? akkor szólok, hogy vannak olyan járművezetők, akik meg szoktak megállni a vonalnál (is), mert úgy illik..(persze nem kell, ha úgy jó neki)
amúgy megvan az oka, miért van felfestve a tábla vonalában a csík..
...de ez legyen találós kérdés..de ha negyven éve vezetsz, akkor egyből vágod a választ.
Én ha jól belátom a kereszteződést, meg sem állok. Ez van. Én meg is szüntetném a Stop táblát, minek? 2 millió+ km vezettem.
Sokszor még árt is. Pl. kamionnal egy kereszteződéshez közeledek, közben belátom a helyzetet, a két út hegyes szöget zár be. Haladás közben rálátok az elsőbbségel rendelkező útra. A vonalnál megállva megállva jobbra meg már alig látok. Hát ezért. Ilyen esetben egyenesen veszélyes.
Székesfehérváron a rendőr akkor sem büntet meg, ha a pirosban megyek át az orra előtt.
Ez megint helyzet és hely és rendőrség függő is.
Ugyanakkor Székesfehérváron vannak olyan STOP táblák, ahol a vonalnál azért állsz meg, mert van kerékpáros és gyalogos keresztforgalom, amit NEM LÁTSZ BE, de a sok AUTÓS magasról ignorálja az alsóbbrendű közlekedési eszközöket és 2 havonta elütnek valakit a Haditávirda utcában lévő STOPtáblánál. Egyszer egy hatósági tag is jelen volt és az áldozatot (akinek elsőbbsége volt és leütötték) szidta le. Szóval a KRESZ, a JOG és a HATÓSÁG nem mindig működik ugyan úgy.
Van videó felvételem is :) Persze nem lehet bemutatni, mert az - már törvény ellenes. Hatóságnak meg felesleges megmutatni, mert elévültek. Szóval saját szórakoztatásomra szoktam megnézni, hogy milyen korrupt a székesfehérvári hatóság.
:)
Én szintén ott állok meg, ahol nem látom be, de figyelek a gyalogosokra és a kerékpárosokra is - ezért én bunkónak számítok.
És mivel nem az utolsó pillanatban fékezek, ezért a ráfutástól nincs mit tartanom. - Ezért is bunkó vagyok. Tudom. Mehet a piros.
A8: Fehérvár kimondottan autófetisiszta város... Akadnak ennél cifrább esetek is.
De mette van a Haditávirda utca? Véletlenül nem a Hadiárva utcát keverted össze a Távirdával?
A GKI vizsgánál a tesztvezetést emiatt buktam el.
Nem álltam meg a stop táblánál, hanem ott, ahol ki tudok kukkolni.
Amúgy általános megfigyelés, hogy a táblákat kihelyezők, útburkolati jelfestők, stb...teljesen rossz helyre teszik ki a táblákat, jeleket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!