Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Traffipax. Milyen alapon...

Traffipax. Milyen alapon büntetnek?

Figyelt kérdés
Ugye a trafi elvileg hitelesített mérőműszer. Viszont az autóban nem hitelesített van beépítve. Namost a fakabátok hitelesített műszerrel lőnek egy olyanra, aminek gyárilag nem hitelesített mérője van. Tehát ebből fakadóan én mint autóvezető igazából nem is tudom/tudhatom hogy pontosan mennyivel mentem. Kérdés hogy ebbe az esetben mennyire jogos a bünti? Nem én tehetek arról, hogy a gyártó nem hitelesítteti az autó mérőjét...
2018. aug. 25. 22:22
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
65%
A fékpedál sincs hitelesítve, mégis megbüntetnek, ha belemész a pirosba. Ez egy ilyen cudar világ, kérdező.
2018. aug. 27. 09:33
 12/15 anonim ***** válasza:
0%

Szóval most gyorshajtásért megbüntettek, és ezért te a rendőrséget hibáztatod, mert nem akarsz fizetni? :D

Szánalmas vagy.

2018. aug. 27. 10:56
 13/15 A kérdező kommentje:
Véletlenül sem büntettek meg, sem most, se korábban. Pusztán csak érdekel ez a dolog. Szerintem egy dörzsölt ügyvéd azért találna fogást ezen. Kb olyan ez, mint mikor lőnek rád golyószóróval, de neked csak kőbaltád van.
2018. aug. 27. 19:03
 14/15 anonim ***** válasza:

Nem találna fogást. A mérésügyi hivatal (bem tudom pontosan most épp hogy hívják)hitelesítette a traffit, van egy tűréshatára, + - 3 km/h például. Adva van törványileg, hogy mekkora sebességtúllépés esetén mekkora büntetés szabható ki. Az is törvényileg szabályozott, hogy csak olyan gépjárművet lehet forgalomba hozni, aminek a sebességmérője semmiképpen sem mutathat kevesebbet, csak többet, mint a jármű sebessége, bármilyen, még váltóméretnek számító gumiabroncs használata esetén.

Ettől kezdve, ha 50-es táblánál a 65 alatt menőket elengedik, és 65-től kezdenek büntetni, nincs fogáspont rajtuk. A műszer a határán mért, csalt felfelé. Rendben, akkor nem 65-el, hanem 62-vel mentél, még mindig büntethető. A te órád is csalt, 10%-ot, legyen akkor 62 helyett csak 56-al mentél, ami még mindig büntethető.

Pontosan ki van ez találva, és nincs az az ügyvéd, aki ezen fogást találna.

2018. aug. 27. 20:02
 15/15 anonim ***** válasza:

Én már mentem olyan kocsival, aminek rossz volt az órája, és 80-at mutatott, miközben mentem vagy 120-szal.

Ha netán lefilmeznek, és nyafogok, hogy de az óra csak 80-at mutatott, akkor felhívják a figyelmemet arra, hogy az adott rendelet nem tér ki a gyorshajtás okára, csak megtörténtére. Valamint, az üzembentartó feladata a gépkocsi műszaki állapotának fenntartása. Tehát fizetnem kell, de ezt utána elperelhetem az üzembentartótól polgári perben. Ha sikerül, mert ő meg hivatkozhatott volna arra, hogy rutinos sofőrként észre kellett volna venni, hogy lényegesen kevesebbet mutat az óra.

2018. aug. 29. 12:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!