Autósok! Ki hogyan viszonyul a (forgalomasabb úton) biciklisekhez?
Már tanuló autósként sem tudtam hová tenni őket, mindig görcsbe ugrott a gyomrom, mert, hogy ki tudjam kerülni őket, át kell menni a másik sávba félig meddig, amit nagyon nem szeretek. Most, meg van a jogsim, de továbbra is nem szívesen kerülgetem őket.
De egyedül a forgalmasabb, városi főútvonalakon zavarnak. Másik tény, hogy jártam régen nagyon sokat bringával,sosem merészkedtem ki forgalmasabb útra, körforgalomba.
Leginkább attól félek,hogy a saját hibámon kívül okozok bajt, balesetet egy biciklis miatt. Persze őket is megértem, hisz nincs sok bicikli út a városban.
"Utálom őket.
Nem azért, mert nem tudom, merem kikerülni.
90%-uk fejhallgató, kapucni, nehogy normálisan érzékeljék a környezetet. Semmilyen szabályt nem tartanak be. Nem jeleznek, csak gondolnak egyet és átvágnak előtted, leugratnak a járdáról, átvágtatnak a zebrán. Este mindenféle világítás nélkül, stb."
Ne aggódj, azokat a többi biciklis is utálja. De a 90%-od egy kissé túlzás.
"Nekem sincs velük bajom egy esetet kivéve, amikor van kijelölt kerékpárút, de ők mégis inkább az úttesten mennek"
Nem a biciklisek hibája, hogy nincs normálisan kiépített bicikli út hálózat. Egy két kivételes útvonaltól eltekintve, nem lehetséges kijelőlt kerékpár utakon folymatosan közlekedni. Sokszor a semmiből tűnnek elő a bicikli utak az autó ítról való rávezetés és jelzés nélkül így nem is mindig veszi ésre a biciklis, aki azzal van elfoglalva, hogy a forgalomra figyel (a biciklisek sem szeretnek ám az autók között tekerni). Plusz ha nem ismered a környeket sem fogsz percenként megálva, hogy hátha megjelent egy kósza 200 méteres kerékpár útszakasz valahol.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!