Kanyarodó járművel szemben a gyalogosnak elsőbbsége van. Mi a kanyar definíciója? Mikortól beszélünk kanyarról és mikortól nem? Létezik erre pontos megfogalmazás?
nem kanyartól lesz elsőbbsége, hanem akkor ha te kanyarodsz egy útról egy másíkra, és úgy kereszteznéd az útját. ehhez kell egy kereszteződés.
Ha kanyarodó főútvonalon haladsz, akkor sincs elsőbbsége a gyalogosnak.
Útkereszteződésekre vonatkozik a szabály. Azért is fogalmaz úgy, hogy BEkanyarodó jármű.
A kanyarodó/kanyargó út, jogilag egyenes. Ott nem kell elsőbbséget adnod a kanyar után.
Csak kereszteződésben. Akár egyenesen folytatódik, akár bekanyarodik a védett út.
1-es: de, a kanyarodó főútvonalon átkelő gyalogosnak elsőbbsége van. Nem is tudhatja, hogy ott kanyarodó főútvonal van...
Kérdező: ha egy útkereszteződésben nem egyenesen haladsz tovább, hanem meg kell mozdítanod a kormányt, az kanyarodás. Ha egy 70-nel bevehető villás elágazás,,akkor is elsőbbséga van a gyalogosnak-
Milyen kanyarodó főútvonalon van elsőbbsége a gyalogosnak? Mirűű beszész he?
A gyalogosnak "csak azt kell tudni",'hogy két esetben van elsőbbsége a járművekkel szemben.
Az egyik a kijelölt gyalogos-átkelöhely, a másik a kanyarodó jármüvekkel szembeni elsőbbség.
Azzal már nem bonyolították a KRESZ-t, hogy a gyalogos a kanyarodó főútvonal esetére is figyeljen - kanyarodó jármüvel szemben elsőbbsége van, az egyenesen haladóval szenben nincs elsőbbsége az útkereszteződésben, ha nincs "zebra".
Dolgoztam (vezettem) te szerencsétlen, nem pontoztam egyáltalán. Megsúgom nagyon nagyon ritka hogy pontozzak.
Ettől függetlenül a válaszod helytelen, kanyarodó főútvonalon a gyalogosoknak NINCS elsőbbsége. Kereszteződésben ha elhagyod a főútvonalat, akkor van!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!