Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ebben az esetben kinek van...

Ebben az esetben kinek van elsőbbsége?

Figyelt kérdés

Szokatlan, de nálunk (nem mondok helyet, -egy kis település bekötő útja-) ilyen kereszteződés van.

[link]

A kék kocsinak el kell engednie, amikor ki akar fordulni a főútra a jobbról érkezőt, de ha még jóval előtte van, és jobbról közben pont kanyarodik le a főútról egy autó akkor mi a helyzet? Kölcsönös megegyezés? Vagy már itt is elsőbbséget élvez a sárga autós?

2018. máj. 28. 20:30
1 2
 11/15 Alex Fly ***** válasza:
100%

@9: a sárga autó csak azt a lejáratot veheti igénybe. A másik ág azoknak van, akik a bal oldal felől akarnak lekanyarodni.

A kék autó pedig attól függően mehet a terelősziget mellett a bal vagy jobboldali úton, amelyik irányba szeretne kanyarodni.

Ránézésre teljesen egyértelmű...

2018. máj. 29. 02:08
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

nagyon utálom ezt a fajta kereszteződést, van jópár az országban...

szerintem a sárgának van elsőbbsége, de ilyen helyen inkább megállnék, mert nem buztis higy mindenki így gondolja.

2018. máj. 29. 03:42
 13/15 anonim ***** válasza:
#11: Ránézésre így kellene működnie a dolognak, de a lerajzolt képen konkrétan semmi nem tiltja meg, hogy a sárga autó túlmenjen és a bal oldalnál kanyarodjon be. Ugyanígy a kéknek sem látok semmilyen tiltást. Gondolom a helyszínen ezt táblák szabályozzák, ezért kértem, hogy a kérdező rakja be a térképet is.
2018. máj. 29. 13:56
 14/15 A kérdező kommentje:
utolsó. Hidd el, hogy nincsen semmi más. Értem mit mondasz, de nincs semmi más.
2018. máj. 29. 22:00
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is van ilyen kereszteződés, a sárga mehet a jobbkéz miatt. Volt már baleset is, a kék lett a hibás mert nem adott elsőbbséget.
2018. máj. 30. 16:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!