Elsőbbsége van ebben az esetben az autónak?
és ha a biciklis nem ismeri a kreszt? Akkor nem ismeri fel a táblát.
Ha megszakad a bicikliút, akkor ok, azt mindenki felismeri, és akkor a kocsinak van elsőbbsége.
1-es:
Én is sok ilyet láttam már, csak olyan fura, pedig az oktatótól is megkérdeztem, s ő is ugyanezt mondta, de olyan hihetetlen számomra, h a biciklistől ezt elvárják.
2-es:
Ismernie kell neki is a Kresz-t elméletileg, bár neki ezt sehol nem tanítják.
Azt is tudnia kell pl., h ittasan ő sem bicajozhat.
Ha megszakad a bicikliút sztem nincs elsőbbsége a kanyarodó kocsinak, ettől a táblától függ a dolog. Ha nincs táblája, s kanyarodik a kocsi, akkor elsőbbsége van az egyenesen haladó biciklisnek.
Remélem te is így gondoltad. :)
Alapból az egyenesen haladó járműnek elsőbbsége van a kanyarodóval szemben.
Ha a kerékpárútra kiraknak (jó magyar szokás szerint) egy macisajtot, akkor máris a kanyarodó autónak jár az elsőbbség. (idiotizmus felsőfokon)
Szintén magyar találmány az, ha ilyen esetben megszakad a kerékpárút. Ebben az esetben az első pont lép érvénybe. Hiába van kinn az elsőbbségadás kötelező tábla, ha az út, amire vonatkozik (és ezzel együtt a tábla hatálya) a kereszteződés előtt véget ér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!