Nyitott kerékpársávon lehet folyamatosan autóval közlekedni?
Mostanában sokat járok azon az útszakaszon, és rengetegen a nyitott kerékpársávon haladnak végig, ami szerintem nem szabályos.
Az út úgy nézki, hogy a teljes szélességén 2 autó kényelmesen elfér egymás mellett. Az út két szélén nyitott kerékpársáv van így az út közepén marad akkora hely, hogy 1 autó elfér.
Én úgy gondolom, hogy autóval középen kell haladni és ha jönnek szembe akkor rámegyünk a kerékpár sávra.
Viszont sok autós jobbra tartva végig csak a kerékpársávon közlekedik.
Az én tudásommal van gond, vagy az övékkel?
Én úgy tudom, hogy nyitott kerékpársáv arra szolgál, hogy kanyarodás elött jobbra lehessen sorolni.
Nem szabad, de lássuk be, meglehetősen életidegen forgalomszervezési megoldás, mert ahol kicsi a gépjárműforgalom, ott nincs szükség semmilyen kerékpársávra, elég a kerékpáros nyom oda. Ahol meg nagy a gépjárműforgalom, ott nyilván nincs értelme egy sávot hagyni az autóknak, mert a bringasávba történő folyamatos sávváltás csak egy plusz veszélyforrás mindenkinek.
Én mindenesetre ilyen helyen tiszteletben tartom a kerékpársávot és bringásként is ezt szoktam elvárni
A Margit hídon mindkét irányban van ilyen kerékpársáv.
Ha nem lehetne folyamatosan haladni rajta autóval, akkor a híd gyakorlatilag 2x1 sávossá válna. A meglévő külső sávból lett elvéve a kerékpársáv, nem lett annyival szélesebb az úttest, hogy elférjen 2x2 sáv + 1-1 kerékpársáv
A Margit hídon csak pár méteren van nyitott kerékpársáv a híd végén lévő járműosztályozóknál.
A híd hosszában gyalog- és kerékpárút van az északi járdán és kerékpáros nyom a külső forgalmi sávok van. Az nek egyenlő a kérdésben vázolt nyitott kerékpársávval.
De egyenlő.
De a sók b*zinadrágos drótszamárbohóc már jött lepontozni.
Akkor ugassatok, ha majd lesz lámpátok, sárvédő, küllőprizma, és minden más kötelező felszerelés. Meg ha majd leszálltok a zebrán, és megálltok a piros lámpánál.
Csak jogaitok vannak, azt hiszitek.
Mit mond a KRESZ:
A nyitott kerékpársávot - az egy irányban vagy egymással szemben közlekedő járművek egymás mellett történő elhaladás ezt szükségessé teszi - más járművek is igénybe vehetik, az irányváltoztatásra vonatkozó szabályok megtartása mellett.
Kerékpárosnyom mint olyan, nem létezik.
Lehet lepontozni, drótszamárnácik.
@4: hát ha már ilyen szépen kéred a lepontozást...
Mondjuk ehhez azért kellett ez a minden értelmet nélkülöző karakterhalmaz, amit idehánytál.
Azért volt benne értelmes is; a KRESZ 18.§(10)-ből származó idézet, ami megerősíti a kérdező állítását: valóban tilos egyéb járművel a nyitott kerékpárúton folyamatosan haladni.
Mondjuk az érthetetlen, honnan szedted ezt az idézetet hiszen a közvetlenül előtte levő, a szerinted nem létező kerékpáros nyomról szóló (9) bekezdés láthatóan nem jutott el a tudatodig...
Végül is aki kerékpárral közlekedik, az veled ellentétben általában ismeri a KRESZT -ám amíg nem próbálkozol járművezetéssel, addig ez a hiányosságod túl sok gondot nem okoz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!