Folyamatosan jön, higy vigyázz a motorosokra, a motorosok miert nem vigyáznak az autósokra?
Segítem őket vigyázok rájuk, de egyszerűen már dühítő, higy vannak helyek főleg a szerpentines, kanyaros részeken, ahol a felező vonalon, vagy azon átlépve haladnak. Ráadásul szűk uton mint pl a 82. Főúton. Személyautóval is necces, de kamionnal lehetettlen kitérni. Masrészt volt szerencsém látni, hogy több autós ijedségből kapja el a kormányt.
Tehat kedves motorosok, miert nem vigyaztok a többi közlekedőre?
Sajnos a motorosokra is ráillik az a sztereotípia, mint a BMW-s vezetőkre. Persze nem mindre, de...
És ugye a különbség itt abban rejlik, hogy az autós nem hal bele egy motoros elütésébe, még a kávéja se lötyög ki, ellenben a motoros az cafatokra fog szakadni. Ezért van a vigyázz a motorosokra felszólás.
Nem kell félni autósokból is sok a marha, pár napja egy eszement Audis előzött meg, szabályosan kivágódott mögöttem ahogy utolért engem, a 40-es lakott területen kb. 80-nal. Én mentem 50-nel tehát már én is kicsit csúnyabácsi voltam, de azért amit ő csinált az vicc...
"A helyzet az, hogy sok motoros azt képzeli, hogy mivel ő van kitéve legjobban a veszélyeknek, ezért ő mindent megtehet, mert úgyis vigyázni fognak rá a többiek"
Látszik, hogy te nem ültél még motoron. Nagyon agyalágyultnak kell lenni ahhoz, hogy motorosként arra számítson valaki, vigyázni fognak rá. Pont fordítva. Arra kell számítani, hogy senki sem fog vigyázni rá, így van esély balesetmentes közlekedésre. Nem mellesleg autóban is ez a követendő mentalitás.
Miért kell mégis felhívni az autósok figyelmét a motorosok megjelenésére? Elég egyszerű. Téli hónapokban nem járnak, így elszokunk tőlük, amikor meg eljön a jó idő, az ő motorozási tudásuk hagy kívánni valót maga után. A 3-4 hónap kihagyás sajnos jelentős hátrány. Ezért ilyenkor a legmagasabb a balesetek száma. A másik ok, hogy tényleg nehéz észrevenni egy motort. Egyszerűen túl kicsi, bármi könnyen kitakarja.
Egyébként meg ideje lenne kinőni ezt a dedós motoros vs autós hozzáállást. Mindkettőt ember vezérli, mindkettőt hazavárják. Vigyázzatok egymásra.
Nem ültem motorom, de ez nem jelenti azt, hogy elítélem őket. Én csak leírtam az eddigi megfigyeléseimet. Csak tisztázásképpen mondom, mielőtt azt mondanád, hogy előítéletes vagyok.
Ha a motoros tényleg nem számít arra, hogy vigyázni fognak rá, akkor miért van tele a net szerinted az említett videókkal? Nem gondolom azt, hogy az a normális viselkedés, ha egy motoros elé kikanyarodik egy autós, hogy utána b@rom módjára dudálnak rá meg üldözőbe veszik több tíz kilométeren keresztül, akár az eredeti útvonalukat is megszakítva. Egy defenzív vezető nem így viselkedik. Elgondolkodtató az is, hogy te miért vetted ennyire magadra a válaszomat? Akinek ne inge, az ne vegye magára.
Akiket látsz azok nem tavaly nyáron kezdték, az autósok ezt felejtik el, nekik csak annyi látszik a szélvédőből meg a tükörből hogy 150-nel jön, aztán már sehol nincs, nekik ilyenkor külön teendőjük nincs is, a motor fürgébb főleg ha 160-200lóerős, így mire észbe kapsz már méterekkel elhúzott.
Sokan a hangtól ijednek meg, mert hallják a morajlást csak épp nem került még a látószögbe.
Aki már érzi a komoly nagy gépeket, az tudatában van a dolgoknak, viszont a csillagoknak így is nagyon össze kell állniuk, ettől függetlenül már a rutin hozza magával hogy hol mit mennyire lehet bevállalni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!