Egyenragú útkereszteződésben, az egyirányú utcában mára már szabályosan forgalommal szemben haladó kerékpárosra vonatkozik a "jobbkéz szabály"?
Helló!
Én úgy tudom, hogy vonatkozik rá, tehát behajthat, de szorosan az út jobb széléhez húzódva kell közlekedni (neki jobbra tartva).
Ez amúgy sztem egy baromság, a biciklisek eddig is ott közlekedtek, ahol akartak és még jogosítvány sincs rá, így el se lehet venni, de ez csak megjegyzés.
Szerintem igen.
Amúgy azt hittem bringás vagy, azért szóltam, nehogy megbüntessenek;)
tisztázzuk a dolgokat:
1: a bringás csak akkor hajthat be a behajtani tilos felől, ha alatta kiegészítő tábla jelzi, egyébként nem. Ekkor is csak az ő menetiránya szerinti jobb oldalon mehet
2: ebben az esetben az "egyirányú út" tábla alatt neked is jelezni fogják, hogy figyelj, mert itt bizony bringások érkezhetnek az út másik oldalán.
ha a jobb kézre eső út egyirányú felőled a másik irány fele, de jön a bringás, akkor annak bizony a jobb kéz szerint elsőbbséget kell adj, hiszen jobbról jön (és ha ott a kieg. tábla még szabályosan is). ezt onnan fogod tudni, hogy a jobb oldali úton a tábla alatt ott lesz a kieg. tábla. Ennek hiányában (ha csak az egyirányú tábla van) nem kell számítanod bringásra. ha mégis lenne, akkor a bringás a hunyó, hiszen behajtani tilosba ment be
01:20
hogy mehetne már be mindenhol? gondoljatok már csak egy kicsit bele, az tök balesetveszélyes lenne, hiszen alapértelmezés szerint nem kell számítanod szembejövőre. ha mégis kell, arra ott a kiegészítő tábla. egyébként mielőtt hülyeséget írnátok, inkább légyszi olvassátok el a kresz-t, vagy legalább a kreszvaltozasok.hu oldalt! és terjesszétek mindenki körében, hogy CSAK kieg. tábla esetében lehet behajtani szembe!
Köszönöm, egyébként az utolsónak:
"hiszen alapértelmezés szerint nem kell számítanod szembejövőre"
Megkülönböztető jelzéssel bármikor, figyelmeztető jelzéssel bizonyos időszakban jöhet szembe, ezért számíts mindig rá, biztonságosabb! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!