Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Hogyan reflektáljátok, mikor...

Hogyan reflektáljátok, mikor a mögöttetek jövő "tolni" akar?

Figyelt kérdés
Általában visszaveszek a lendületből, ha ki van rakva a sebességkorlátozó tábla. Nem pont a megadott értékkel megyek, de a korlátozáshoz közelivel. Ilyenkor viszont szinte a lökhárítómat érintve akarnak sokan nagyobb sebességre bírni(máskor is, de ilyen szituációban szinte mindig). Legutóbb a szerb kamion dudált le az ászári Véda alatt(!) (50-es korlátozásnál mentem kb 55-el). A féklámpa villogtatás nem igazán működik, ráadásul esélyes, hogy rámcsúszik a nemlétező követési távolság miatt. A ködzárófény megint nem játszik; veszélyeztetni nem akarok senkit. Hogy reagáltok az ilyenre hathatósan(és legálisan)?

2018. márc. 20. 18:49
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
56%

elvszem a gázt. ha elkezd villogni, meg nagyin aagresszív, és a szélvédőmosás sem használ, akkor rárúgok a fékre. sajnos csak abból értenek.

veszélyeztesse a jó k anyját

2018. márc. 21. 07:09
 12/21 anonim ***** válasza:
Én először fèket vagy hátsó ködlàmpát villantok, majd jön az óvatos lassítás. Ha meg tud előzni a lassabb tempó mellett, igazából nyert ügy, mert eltakarodik. Amennyiben nem tud így sem megelőzni, de lekopni sem akar, akkor hosszú jobb index után inkább kihúzódok a következő buszmegállóban és elengedem - megér nekem annyit, hogy ne durrantson belém. De ez évente egy-két eset.
2018. márc. 21. 07:53
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Általában 100-110-zel megyek főúton, már ha az út minősége engedi, viszont azokat soha nem értettem, akik beleállnak a s*ggembe és amikor előzési lehetőség van nem csinál semmit... legutóbb egy taxis csinálta ezt velem, szépen bekapcsoltam a hátsó ködlámpát amíg fel nem fogta hogy túl közel van hozzám, aztán lemaradt én pedig kikapcsoltam a segédlámpát.

Én nem bánom ha valaki gyorsabb nálam, csak akkor haladjon és ne kritikusan alacsony követési távolságot tartva idegesítsen...

2018. márc. 21. 13:40
 14/21 anonim ***** válasza:

Baromi idegesítő tud lenni az, aki a követési távolságot nem követve belemászik a másik seggébe.

DE! Nem érdemes "leckéztetni", mert másokat is veszélybe sodorhat.

Nem foglalkoznék vele. Előre figyelnék és a következő lehetőségnél biztosítanám neki, hogy haladjon, ha siet.

2018. márc. 23. 13:07
 15/21 A kérdező kommentje:
Írtam is a legelején, hogy veszélybe sodorni nem szándékozok senkit. Azt is említettem, hogy forgalmas úton, csekély előzési lehetőségek mellett közlekedek. Van, hogy Kisbértől a Fehérvár határáig erőszakolja a lökösöm ugyanaz az autó. Ez hihetetlen módon idegesít(önkéntelenül is többet nézem a belső tükröt, ami elvonja a figyelmem) és kell lennie valami módnak, hogy távolságtartásra bírjam. Legtöbben a ködzárófényt írták, annak a fel-fel villantása még szerintem sem vakítás, abból értenie kéne.
2018. márc. 23. 15:03
 16/21 A kérdező kommentje:
*Kisbértől Fehérvár határáig
2018. márc. 23. 15:04
 17/21 anonim ***** válasza:
Általában nem érdekel. Ha balesetveszélyesen közel jön, akkor lelassítok.
2018. márc. 24. 15:08
 18/21 anonim ***** válasza:
86%

Leírta más is, de leírom én is, ha veszélyeztet engem, azt nem tolerálom.

Gázt szépen elveszem, mert kisebb sebesség esetén kisebb lesz az ütközés, amikor belém jön. Ha még közelebb jön, akkor még fékezek is, plusz behúzódok a felezővonalra, esetleg még szélvédőt is mosok, érezze a törődést az állatja.

Ez egyáltalán nem egy öncélú leckéztetés, mert ha mindig sikerélménye van ezzel a viselkedéssel, akkor addig nem hagyja abba, ameddig meg nem öl valakit.

Ez természetesen csak a tulkok esetére vonatkozik, mert a normálisan közlekedőket félrehúzódással segítem, hogy meg tudjanak előzni. Engem egyáltalán nem zavar, ha valaki gyorsabban halad, mint én, csak azt utálom, ha veszélybe sodornak.

2018. márc. 24. 16:59
 19/21 anonim ***** válasza:

Haladok, ahogyan addig, és amint látom, hogy lesz előzésre alkalmas hely, már veszem is el a gázt, így segítve az előzést, hogy minél hamarabb eltűnjön mögülem.

Kérdező, egy jó tanács. Tényleg az, nem akarlak bántani! Ne használj idegen szavakat, ha nem vagy pontosan tisztában a jelentésükkel, mert saját magadat égeted be.

[link]

Ez a szó ebbe a mondatba így nem illik!

Ami helyes lenne:

Hogyan viselkedtek/mit tesztek, amikor a mögöttetek lévő...

2018. márc. 30. 10:16
 20/21 A kérdező kommentje:
:) Megfontoltan-meggondoltan írtam azt, amit. Értelmes tanácsokat akartam kapni tőlem sokkal jobb sofőröktől. Aki nem érti a kérdést, eleve nem tud rá válaszolni. Anno nyelvtanórán én még így tanultam a viselkedik szinonimáit: replikáz, felel, reagál, reflektál stb. Való igaz, több jelentése is van a szónak, köszönöm a felvilágosítást.
2018. márc. 30. 13:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!