Párhuzamos közlekedésre alkalmas útszakaszon mi a helyes módja a sávváltásnak, átsorolásnak? Miként bizonyosodtok meg róla, hogy a holttérbe nincs autó?
Párhuzamos közlekedésre alkalmas útszakaszon mi a helyes módja/módszere a sávváltásnak, átsorolásnak?
Ritkán járok autópályán és városokba, ott ahol többsávos, párhuzamos közlekedésre alkalmas az útfelület.
Átsorolásoknál néha még a hátam mögé is elfordulva néznek, mert a tükörben nem látszik a mellettem kissé hátra közlekedő. Ez szerintem nem annyira szabályos, meg nem is biztonságos, mivel az előttem haladó bármikor ráfékezhet, miközben én hátra kacsintgatok.
Ti hogy oldjátok meg ezt a szituációt, mi a helyes módszere ennek?
Csatlakozom a 2. hozzászólóhoz.
Bizonyos esetekben a holttérben lévő járműveket már csak a fej hátrafordításával lehet észrevenni, de az csak egy pillanatig tartson. És természetesen a tükröket is kell használni. Tarts nagyobb követési távolságot, így kivédheted a ráfutást. Tudom miről beszélsz, én sem szeretem forgatni a fejem, de olykor szükséges. Sőt amikor vizsgáztam, meg is bukott aki nem így csinálta. Ennek már több mint húsz éve, de gondolom ez sokat nem változott.
Ebben a helyzetben a fej oldalra fordításával, rövid időre.
Amúgy én mindig törekszem arra, hogy ne kerüljek más holtterébe és igyekszem nem középen haladni, mert sokkal több mindenre kell figyelni egyszerre és több lehet a balesetet okozó tényező. Általában minden típusú úton jobbra tartok - még a párhuzamoson is.
Jó lenne, ha jobban figyelnénk egymásra az úton és minél kevesebb baleset lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!