Helyesen jelzett? Bővebben lent.
Ezt lehet, hogy én is beszoptam volna.
Mindenképp a kereszteződés után kellett volna jeleznie szándékát.
Nem feltétlenül kell a kereszteződés után jeleznie. Mert ha a kereszteződés után jelez és nem sokkal utána megáll, akkor a mögöttük levőt téveszti meg.
Ha jelez, (mint te is tapasztaltad), nem jelenti azt, hogy be is kanyarodik. Neked meg kell győződnöd arról, hogy valóban be szándékozik-e kanyarodni. Ergo, ha összeütköztetek volna, akkor nem lehetett volna egyértelműen őt vonni felelősségre a balesetért.
Mondjuk a mögötte lévőt. Ha időben jelez, akár lekanyarodik, akár csak félreáll, akkor átsorol.
Mivel neked elsőbbség adási kötelezettséged volt, mint már írtam is te lennél a hibás.
Ne mondjátok már. És ha a kereszteződés után 5 méterrel áll meg. Mert ugye ott megállhat, akkor csak 5 métert használja az irányjelzőt?
A mögötte lévő meg rágja a kormányt, hogy mi a fenének fékez, ha nem is jelez.
Az autós helyesen járt el.
Nem az, mert neked meg kell győződnöd a kanyarodási szándékáról.Nem elég az irányjelző figyelése hanem lassítási szándék és az autó mozgásai is.
Engem nem húzott volna be a csőbe, mert pont emiatt, megvárom, hogy kezdjen kanyarodni.
És ha a kereszteződés után rögtön van egy másik útkereszteződés? Te honnan tudod hol fog bekanyarodni.
Ahol én lakok van egy ilyen kereszteződés, nem is egy. Vagy kocsibeálló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!