Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Üdv Mindenkinek! A kérdésem...

Üdv Mindenkinek! A kérdésem gyorshajtással kapcsolatos? Kérem, olyan válaszoljon aki esetleg tudja is. Köszönöm, szép napot!

Figyelt kérdés
A napokban Kecskeméten egy 4sávos úton ahol 90km a legnagyobb megengedett sebesség én voltam olyan ügyes, hogy 130km-al mentem. Sajnos az út baloldalán kint állt egy városrendészeti auto teljesen úgy volt megállva mint a rendőrök amikor mérnek. Visszafordultam, megkérdezni, hogy esetleg mérnek e, de válaszra sem méltattak. Nem láttam az autóban trafipaxot, de a szélvédőn volt valamilyen kamera? Vajon mérhetnek ők is? Köszönöm!
2018. jan. 25. 08:37
1 2
 1/16 Beviz Elek ***** válasza:
97%
Igen, a kérdésed gyorshajtással kapcsolatos!
2018. jan. 25. 08:47
 2/16 anonim ***** válasza:
63%
Tehát 90 a max, te mentél 130-cal. Nem tűnt fel, hogy nem autópálya? Remélem bemértek.
2018. jan. 25. 09:16
 3/16 anonim ***** válasza:
92%

Sajnos valószinű, hogy nem. Minden rosszindulat nélkül mondon, hogy megérdemelnéd!

Amúgy birom, amikor az uton ajampulnak az emberek, majd itt remegve kérdezősködnek.

2018. jan. 25. 09:39
 4/16 D. Brasco ***** válasza:
92%
Neked a helyszinen nem mondtak semmit illetve te sem tudtad megallapitani higy trafipax vagy sem,de mi igy látatlanba mondjuk meg neked a frankót...........probalkozz az ezoteria rovatba....ott vannak táltosok meg látók....
2018. jan. 25. 09:58
 5/16 A kérdező kommentje:
Ti még biztos nem mentetek ennyivel. Városon kívűl 4sávos uton... vagy a ti autótok lehet nem is megy 130at 🤣🤣 na köszi a sok segítséget, ebbe a beszélgetésbe inkább bele sem megyek. Ha nem tudtok válaszolni, hogy a városrendészek mérhetnek e sebességet vagy sem minek is írtok?
2018. jan. 25. 10:04
 6/16 anonim ***** válasza:
88%

De a mi autónk is megy 130-at, mi is szoktunk hibazni, csak mi belatjuk, es vállaljuk, nem mint Te, hogy kemenyjedsz, aztan meg remegve hisztizel ...

Ember hibaztal viseld a következmenyeket.

Es miben segit ha azt mindjuk hogy mertek? Kapod a büntetest...

2018. jan. 25. 10:07
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem egy városrendészeti autó nem mér. Inkább csak kiállnak, mert messziről rendőrnek is hiheted, és azzal már valamelyest eléri a célját, lassítanak az emberek.
2018. jan. 25. 10:30
 8/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a 7. ember válaszát. Többiek pedig higgadjanak le mert még a végén gyorshajtáson kapnak titeket! Nem úgy mint engem aki megúszta hahahaha úgy remegek alig bírok írni 🤣🤣 jó hogy látod a remegésem. Egy egyszerű kérdésem volt, nem tudom minek ez a felháborodás. Szép napot mindenkinek!
2018. jan. 25. 10:38
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Jogszabályi feltétele megvan annak, hogy mérhessenek.

Mivel sebességtúllépésért csak a rendőrség szabhat ki bírságot, az eszköznek, azon kívül, hogy megfelel a mérésre vonatkozó feltételeknek és hitelesített, arra is alkalmasnak kell lennie, hogy rendelkezzen a rendőrség elfogadó nyilatkozatával és legfeljebb 12 órán belül el tudja juttatni a felvételt a rendőrség elektronikus adattovábbító rendszerébe.

Lásd: 18/2008. (IV. 30.) GKM rendelet a gépjárműről és annak hatósági jelzéséről felvételt készítő eszközre vonatkozó követelményekről

A rendelet hatályos, teljes szövege elolvasható, például, itt: [link]

Arról még nem hallottam, nem olvastam, hogy a gyakorlatban létezik ilyen, nem rendőrség által üzemeltetett eszközhasználat, és együttműködés a rendőrséggel.

2018. jan. 25. 15:36
 10/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2018. jan. 25. 17:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!