A hétvégén kaptam egy szép csekket "rendfenntartó" szervezetünktől mert több illegális átalakítás is található az autómon. A beépített xenon szettbe kötöttek bele de felhozta a sötétített hátsó lámpát valamint a sport kipufogót is. Jogos volt?
Jogilag teljesen rendben van hogy megbüntettek, bár a rendszerrel nem értek egyet. Túl sok fölösleges korlátozás van életben. Sok ember az autóját nem melózni használja, hanem azereti bütykölgetni, tuningolgatni. Kicsit szabadabb teret kellene engedni az olyanoknak mint te.
Kit zavar egy ültetörugó? Kit zavar egy földig érő lökös? Kit zavar egy sportdob?
Nekem eddig egy utólagos xenon szett sem égette ki a szemem, érdekes... talán nem a lámpáját kell nèzni egy közeledő autónak.
Nekem is körbe van fóliázva a lámpa, ablak, sportdob van fent, stb. Engem is ugyanúgy megbüntethetnének az illegális átalakítások miatt (nem gyári kerék, toronymerevítő), pedig klasszisokkal jobb az útfekvése mint gyárilag.
Ja és nincs xenonom...
Teljesen jogos, már csak a sufnixenon miatt is, de a hátsó lámpa miatt is. A sportdobról pedig ha rendes helyen vetted volna, akkor lenne műbizonylatod és nem lenne gond vele.
Gondolom volt még pár dolog amit lusta volt felírni a rendőr, így tényleg örülhetsz, hogy a forgalmid megmaradt.
"De egy sötétített lámpa burkolat "
Egyik ismerősöm nemrég mesélte, hogy kamionnal majdnem telibe durrantott egy ilyen sötétített hátsólámpás boyracer Golfot, mert nem látta, hogy fékez.
A felvillanó féklámpára tudsz időben reagálni, ha csak azt veszed észre, hogy gyanúsan lassul előtted valami, akkor már lehet késő. Gondolom te sem szeretnéd, ha egy sóderes billencs tarkón csapna a saját csomagtérfedeleddel..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!