Ezt, hogyan értelmezzem? (Többi lent)
Németországban az Autobahn-on nincs sebességkorlátozás.
Ezt akkor most úgy értelmezzem, hogy annyival mész, amennyit a kocsid bír?
Most volt még nem rég egy baleset, ezt egy német cikkben olvastam, hogy érkezett egy BMW, de tőle 300 méterre haladt 2 személygépkocsi. Leírtak alapján a BMW padlógázzal érkezhetett. (200-250) Mikor a 300 méterrel odébb haladó suzuki 130-al kijött elé. Egy hatalmasat befékezett és erre bele ment a vétlenbe b+. A vétkes, aki kijött elé, az meg elhajtott.
Ha jól emlékszem, akkor a BMW-s az kiszállt a saját lábán. A vétlen is túlélte, de ő súlyos sérüléseket szenvedett.
Még azzal kiegészíteném, hogy a vétlen kocsi kb. 8 méter magasságba felrepült.
Ennyit vettem ki a cikkből.
És itt most nem lehet hibáztatni a BMW-st. Mert joga volt 200-250-el haladni. SZERINTEM.
Ezért is merült fel bennem ez a kérdés, hogy jól értelmezem-e.
Nem, van kiteve egy sebbesseg tabla, az az ajanlott.
Ezt tul lehet lepni, de amennyiben balesetet okoz valaki igy hogy tullepte, kemeny jogi procedurat hoz maga utan.
Nos annyit kell tudni, hogy általános sebességkorlátozás nincs náluk, úgy mint nálunk a 130 km/h. Viszont nagyon nagyon sok helyen vannak sebességkorlátozó táblák, 120-asok, 100asok, de akár 80 km/h-sek is. És azt MINDENKI betartja.
Viszont mikor belépsz Németbe, az országhatárnál látsz egy olyan táblát, ahol fent vannak a különböző utak sebességkorlátai, és azt láthatod, hogy az autópályák mellett egy 130-as szám van, kék keretben. Ez annyit jelent, hogy az ajánlott sebesség ott is 130 km/h, de ezt túllépheted SAJÁT felelősségedre. Ami azt jelenti, hogy baleset esetén már nem biztos, hogy a biztosító perkálni fog.
A fenti esetre reagálva pedig a BMW-snek joga volt 250-el menni, de arra nincs joga, hogy belehúzza a másikba a kormányt (tudom igen, milyen, mikor 0,5 mp alatt kell dönteni). Ez erős túlzással olyan, hogy valaki nem ad neked a városban elsőbbséget, és hogy ne menj neki, elrántod a kormányt, és nekimész a járdán haladó óvodás csoportnak, érted.... Én a BMW-s helyében inkább nekiengedtem volna a Suzukisnak, elvégre ő volt a vétkes, és valószinüleg a kár sem lett volna akkora, ha őt durrantja telibe hátulról.
Amúgy erről az esetről st22lacika tett fel videót, pont előtte történt, nem?
Nem tudom. Én egy cikkben olvastam. Nem tudom, hogy ki az a "st22lacika".
De ha lesz időm, utánanézek
Igen, ugyanerről olvastam.
Ezt nem gondoltam volna, hogy pont egy magyar kamionos előtt történt.
Ráadásul Nyíregyházi mint én.
Érdekes, nem láttam még ezt a fickót.
Ment is a Sub.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!