Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Az (elfelejtett) tompított...

Az (elfelejtett) tompított fényszóró felkapcsolásának hiánya mit von maga után?

Figyelt kérdés

Ma este hazafelé felkapcsoltam a világítást az autómon, ahogy kell. Végéig a városban jöttem, nem érzékeltem a tompított világítás hiányát (mindenütt közvilágítás volt), mert arra emlékeztem, hogy felkapcsoltam. Hazaérve úgy rémlett, hogy csak a helyzetjelző világított.

Sosem fordult velem ilyen elő.

Volt-e valaki hasonló helyzetben?

Rendőr nem állított meg sehol.

Milyen szankcióra számíthatok?

2017. dec. 31. 21:12
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

A nem megfelelő világítás nem esik az objektív felelősség hatálya alá. Azaz, csak akkor büntethetnek, ha megfognak, utólag nem küldhetnek csekket. Vagyis, éppenséggel küldhetnének, de úgyis mindenki azt mondaná, hogy nem ő vezetett, hanem egy családtagja, akire nem kötelező terhelő vallomást tenni, így már eleve nem is próbálkoznak vele.

[link]

2018. jan. 1. 13:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!