Véleményetek alapján melyik előnyösebb?
A megengedett legnagyobb sebességnél 20km/h val gyorsabban/lassabban menni?
Ez alól kivétel a város, falu. Arra mindenki tudja a választ.
Ez a kérdés azért merült fel bennem, mert számtalanszor hallottam, hogy a legtöbb balesetet valójában a "tötymörgők" okozzák.
Vélemény?
Azért kicsit túlzás azt állítani, hogy a tötyörgők okozzák a baleseteket. A kresz megengedi, hogy bárki lassabban menjen, mint a forgalom ritmusa. Számtalan oka lehet annak, ha valaki lassabban megy. A többieknek kellene körültekintőbbnek lenniük ilyen esetben, mert általában nem az a hibás akit előznek.
Emlékszem rá, hogy friss jogsival az autóvásárlás után az első utamon hazafelé én is tötyörögtem. Borzasztóan zavaró volt, hogy jöttek a seggemben olyan helyen is, ahol nem lehetett előzni. Ha vészfékeznem kellett volna, tuti, hogy belém jönnek. És nem én lettem volna a hibás.
Az viszont tény, hogy az előzés egy veszélyes közlekedési helyzet. Ezeknek a számát kell minimalizálni, az a legbiztonságosabb. Ha lassabban mész, mint a forgalom ritmusa, téged fognak sokat előzni, ha gyorsabban, akkor te fogsz sokat előzni. Mindkettő potenciális baleset helyzet.
Felejtsük már el ezt a baromságot, hogy aki lassan megy, az veszélyezteti a közlekedés biztonságát, hiszen előzésre sarkall. Lófåszt. Az, aki képtelen a biztonságos előzés feltételeinek létrejöttét kivárni vagy azok meglétét kellő pontossággal ellenőrizni, az veszélyezteti a közlekedés biztonságát.
Mondom mindezt úgy, hogy szeretek az átlagnál kicsit gyorsabban haladni és a 70-80-as tempó kevés nekem 90-es korlátnál.
Pont tegnap láttam egy jó példát miért nem kell +20-al tépni.
Erdő közepén út, kanyarból kijövet egy kocsi jobb kerékre defektet kapott és bezúgott a szembejövő sávon át a kanyar végén a sárba, megálltunk segíteni, már állt ott 3-4 autó, mindenki nézte tud-e valamit csinálni, elég erős-e a vontató kötele, elbírja-e az autója, volt aki azzal szállt ki hogy mentős, megsérült-e valaki (egyébként egy kicsit ez visszahozta a hitem az emberiségben) és a kanyarből jövők közül minden 3-4. ilyen csapassuk gyorsabban mi baj lehet Jani volt, na jól bele is kellett taposniuk a fékbe mert a sebességhatárnál még időben észreveszed hogy fékezz de gyorsabban már vicces....
#8 és havas úton egy fákkal körülvett beláthatalan kanyart aminek a vége lejtő 90-el veszel be? Mondván ha van valami úgyis belecsapódsz?
Nem ment neki senki, meg lehet állni csak nehezebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!